Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Κάλεσμα της ΔΑΣ για ισχυρό συνδικάτο

Αρχισαν χτες οι εκλογές του Συνδικάτου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 12 Μάρτη

Με μαζική συμμετοχή των οικοδόμων της Πάτρας ξεκίνησαν οι εκλογές του Συνδικάτου, πρώτη μέρα χτες και θα ολοκληρωθούν στις 12 Μάρτη. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους οικοδόμους της πόλης να την ενισχύσουν για ένα ισχυρό σωματείο.

Στη διακήρυξή της, η ΔΑΣ αναφέρει πως τα προβλήματα των οικοδόμων είναι μεγάλα, καθώς «ο κλάδος μας χτυπιέται ανελέητα από την πολιτική που εφαρμόζουν για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βιομηχάνων οι κυβερνήσεις της χώρας. Η συνεχιζόμενη σε βάθος αντιλαϊκή πολιτική σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, έξαρση της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας, των διώξεων, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας στους τόπους δουλιάς».

Στη συνέχεια η ΔΑΣ σημειώνει πως ο «κοινωνικός διάλογος» είναι μια απάτη, στην οποία συμμετέχουν η κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και η υποταγμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και προειδοποιεί τους οικοδόμους ότι «ετοιμάζουν την πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 65, τη μείωση στο 50% της σύνταξης, το πετσόκομμα του δώρου και του χειμερινού βοηθήματος».

Απευθυνόμενη στους οικοδόμους, η ΔΑΣ θέτει στην κρίση τους τους συναδέλφους του ψηφοδελτίου της και τους καλεί να την υπερψηφίσουν, γιατί «τους αντάμωσες κάτω από τα πανό των διαδηλώσεων, των συλλαλητηρίων και των απεργιών. Τους γνώρισες στις μάχες για να καταργηθούν τα σκλαβοπάζαρα της Περιμετρικής, όταν με απεργίες και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ανάγκαζαν την ΑΤΕΝΕ, την ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, να εφαρμόσουν τη σύμβαση, να αυξήσουν το ημερομίσθιο. Τους είδες στα γιαπιά να παλεύουν για το ωράριο, το ένσημο, την αύξηση του ημερομισθίου. Τους συνάντησες στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στο Συνδικάτο. Μοναδική φιλοδοξία μας να συνεχίσουμε μαζί με όλους τους οικοδόμους στο δρόμο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ