Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
«ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ»
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη διάλυση

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην αλλαγή μορφής ή στην παύση λειτουργίας της «Πολυκλινικής Αθηνών», στα πλαίσια των αλλαγών που προωθούνται με την αντι-ΕΣΥ μεταρρύθμιση, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων και η Τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου.

Οπως προκύπτει από συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Υγείας- Πρόνοιας, Αλ. Παπαδόπουλος, στην «Καθημερινή της Κυριακής», στις 11-2-2001, η «Πολυκλινική» είναι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία, στα πλαίσια της «μεταρρύθμισης», «θα γίνουν καταργήσεις μονάδων και τμημάτων, μετακινήσεις και συγχωνεύσεις», κατά την έκφραση του υπουργού. «Την προσπάθεια υποβάθμισης της "Πολυκλινικής", που επιχειρείται με τις λεκτικές επιθέσεις του υπουργού σε συνεντεύξεις και χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους», είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της στις 14-2-2001 και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Απ' την πλευρά τους οι φορείς του νοσοκομείου, ανάμεσά τους και η Επιστημονική Επιτροπή, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα να μη δεχτούν την αλλαγή λειτουργίας του νοσοκομείου, την υποβάθμιση και την απαξίωσή του, αλλά να αγωνιστούν για την αναβάθμισή του.

Στα πλαίσια αυτά ζητούν από το υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας την πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων, ώστε να επαναλειτουργήσουν οι κλειστές (προς επισκευή) πτέρυγες και να λειτουργήσουν οι δύο πλήρως εξοπλισμένες μονάδες - Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και ΜΕΘ εμφραγμάτων. Επίσης, τη χρηματοδότηση από το κράτος του νοσοκομείου, που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας εδώ και 100 χρόνια προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο, και άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ώστε να συζητηθεί το μέλλον του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ