Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και το λιμάνι στη μάχη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα σωματεία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ που αποτελούνταν από τους Κώστα Αβραμόπουλο και Θεόδωρο Κυριακίδη, στη διάρκεια περιοδείας χτες το πρωί. Αντικείμενο των συζητήσεων η κοινωνική ασφάλιση και η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για τις 13 του Μάρτη.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συμφώνησαν να οργανώσουν σε λίγες μέρες συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο του λιμανιού και να καλέσουν αντιπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό, να μιλήσουν στους εργαζόμενους για τους στόχους της Επιτροπής και το συλλαλητήριο.

Οι συνδικαλιστές στο χώρο του λιμανιού εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη διέλευση από το λιμάνι ΝΑΤΟικού οπλισμού χωρίς να γίνονται κατάλληλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν τα οχήματα, άρματα και λοιπός οπλισμός είναι φορείς ραδιενεργών ουσιών. Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε επίσης η αδράνεια των θεσμικών οργάνων, όπως του γιατρού εργασίας, που παρά τα συνεχή αιτήματα από τους εργαζόμενους, δεν προχωρεί στη σύνταξη έκθεσης για τους επαγγελματικούς κινδύνους που απειλούν τους εργαζόμενους του λιμανιού.

Στο μεταξύ, εντείνονται σε όλους τους χώρους οι κινητοποιήσεις και προετοιμασίες για το συλλαλητήριο. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ στα Σφαγεία και σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης Σίνδου.

Αυξημένη κινητικότητα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου εκδηλώνεται καθημερινά και ανάμεσα στους αγρότες του νομού που τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Σήμερα οι αγρότες πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Ζαγκλιβέρι και αύριο στη Νέα Μάδυτο. Το ασφαλιστικό και το συλλαλητήριο αποτελούν θέματα προς συζήτηση και στις δύο συγκεντρώσεις.

Στην Αλεξανδρούπολη

Πετυχημένη σύσκεψη με ευρεία συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και συνδικαλιστών της πόλης. Στη σύσκεψη, που είχε σκοπό την οργάνωση και συντονισμό της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και άλλα βασικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, πήραν μέρος πολλά σωματεία και συνδικαλιστές από νέους χώρους που μέχρι τώρα δε συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις και πολλά ακόμα, που για διάφορους λόγους αδυνατούσαν να παρευρεθούν, δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράσταση.

Ανάμεσα στα σωματεία και φορείς που συμμετείχαν ήταν και το Σωματείο Εργαζομένων στην Υδρευση (ΔΕΥΑ), το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ, οι Τεχνικοί του ΟΤΕ, Το Σωματείο Εργαζομένων του Εργοστασίου Κρέατος, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων κ.ά.

Η σύσκεψη υιοθέτησε την ιδέα για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για το ασφαλιστικό και συμφωνήθηκε η οργάνωση νέας σύσκεψης για τις επόμενες μέρες. Αποφασίστηκε ήδη η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 14 του Μάρτη και καθορίστηκε πρόγραμμα περιοδειών και κινητοποιήσεων για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ