Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλειοδοτεί στα ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» αντιπαραθέτει το «ευρώ ή δραχμή»

Να αξιοποιήσει τα παραπλανητικά διλήμματα που έθεσε, χτες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Ε. Βενιζέλος για να προχωρήσει από την πλευρά του σε ανοιχτό εκβιασμό του λαού, με στόχο την υποταγή στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ που υπηρετούν από κοινού, με διάφορες παραλλαγές, όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ". Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος, παρότι ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι στρατεύεται με την επιλογή της ντόπιας άρχουσας τάξης για παραμονή στην Ευρωζώνη. Στο πλαίσιο του προεκλογικού διαγκωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να προβάλει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ως τη μόνη εφικτή».

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να θέσει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ το εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», προκειμένου να υποτάξει τα λαϊκά στρώματα στις ευρωενωσιακές πολιτικές εξόντωσης για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχεια». Μια πολιτική που εφάρμοσαν με συνέπεια και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας το αστικό κράτος σε κεντρικό πυλώνα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου και της «συνδικαλιστικής αριστοκρατίας», αφήνοντας ταυτόχρονα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο απυρόβλητο τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και τις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης ανέφερε ότι οι «προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν την Ελλάδα εκτός διεθνούς οικονομικού συστήματος» και ταυτόχρονα προσπάθησε να σκορπίσει αυταπάτες λέγοντας: «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ενώ κρατούμε όλες τις θετικές της όψεις με την Ελλάδα με ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, αναδεικνύεται ως η μόνη εφικτή, προοδευτική και ασφαλής εθνική στρατηγική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ