Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσαρμοσμένη στη στήριξη του νέου δίπολου

Ασφαιρα πυρά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστευτήρια στον ευρωμονόδρομο που από κοινού υπηρετούν

Σκηνικό πόλωσης, με ανταλλαγή άσφαιρων φραστικών πυρών, στήνει με το ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας αφενός να ενισχύσει την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού με βάση το δίπολο «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά» και από την άλλη να αποκρύψει την επί της ουσίας σύμπλευση των δύο κομμάτων στον ευρωμονόδρομο.

Επί της ουσίας η ΝΔ ανταγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο καλύτερος και φερέγγυος διαπραγματευτής του μνημονίου και διαχειριστής της κρίσης, με δεδομένο όμως τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων.

Προκειμένου να στηρίξει τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφανίζει ως δήθεν αντιευρωπαϊκή δύναμη και καταφεύγει στην αχαλίνωτη κινδυνολογία, επιχειρώντας να θολώσει τα νερά για την κοινή γραμμή πλεύσης, όπως προκύπτει άλλωστε και από μια απλή σύγκριση των κυβερνητικών προγραμμάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντ. Σαμαράς έκανε χτες λόγο για «τυχοδιωκτικά προγράμματα που κάποιοι παρουσιάζουν, χωρίς μελέτη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς κοστολόγηση, προεκλογικά» και επανέλαβε ότι «η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και σε αληθινό εφιάλτη για κάθε έναν Ελληνα ξεχωριστά».

Αντιπαραβάλλοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς μίλησε για «κοστολογημένα μέτρα» και «ρεαλιστικές προτάσεις» που «διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλάζουν την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και προσφέρουν δουλειές». Αποσιωπά βέβαια ότι η ρευστότητα που υπόσχεται το πρόγραμμα της ΝΔ αφορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ οι δουλειές είναι προσωρινής απασχόλησης, με μισθούς πείνας και για ένα ελάχιστο αριθμό των ανέργων.

Τέτοιες είναι και οι θέσεις που δημιουργούνται στον τουρισμό, τον οποίο ο Αντ. Σαμαράς αναγόρευσε σε «καταλύτη για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη». Μιλώντας χτες σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δεσμεύτηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε ένα «νέο επενδυτικό νόμο με σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο», ώστε να έλθουν «τουριστικές επενδύσεις», ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου σε όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού, μια νέα στρατηγική αερομεταφορών ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα αεροδρόμια κ.ά. Εκκληση για υπερψήφιση της ΝΔ προκειμένου «να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση», απηύθυνε χτες και ο Κ. Καραμανλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ