Τετάρτη 6 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

SPIDER: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της μεταλλουργικής βιομηχανίας «Spider» στα Γιάννενα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 3 μηνών από την εργοδοσία.

«ΚΟΥ ΚΟΥ»: Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ», συνεχίζοντας τον αγώνα τους για καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και να σταματήσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Οι εργαζόμενοι, που δίνουν τη μάχη μαζί με το κλαδικό σωματείο τους, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους με νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιούνη. Στο μεταξύ, η εργοδοσία άσκησε έφεση κατά της απόφασης απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Η έφεση θα εκδικαστεί μέσα στον Ιούλη.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με θέμα την οργάνωση των εργαζομένων προκειμένου να απαντήσουν αγωνιστικά στην εργοδοτική επιθετικότητα.

«ΚΑΡΕΝΤΑ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων «ΚΑΡΕΝΤΑ» (του ομίλου «ΚΟΣΜΟΚΑΡ»), στην Αργυρούπολη, προχώρησε χτες η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων που απέλυσε η εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες. Μαζί με το Συνδικάτο ήταν και οι Λαϊκές Επιτροπές Ελληνικού και Αργυρούπολης, οι οποίες κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα. Η εργοδοσία, άλλωστε, έχει προχωρήσει και σε μείωση μισθών κατά 12% και το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί την άμεση ακύρωση της μείωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ