Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Αγωνιστικά ενάντια στην ανεργία

Σήμερα συγκέντρωση ανέργων στον ΟΑΕΔ, την Παρασκευή συλλαλητήριο

Αποφασισμένοι να υποδεχτούν με τον δικό τους τρόπο τον «πρωθυπουργό της ΟΝΕ και της ανεργίας» είναι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πάτρας, οι οποίοι απαντούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία ξεπερνά το 30%, και την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Σταθμοί σ' αυτήν την πάλη είναι η κινητοποίηση που γίνεται σήμερα το πρωί από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και την Επιτροπή Ανέργων στη Νομαρχία Αχαΐαςστον ΟΑΕΔ, καθώς και το Παμπατραϊκό εργατικό Συλλαλητήριο, που θα γίνει την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 6 μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στην ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών τονίζει πως «ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ηρθε η ώρα να στείλουμε μήνυμα αντίστασης, μήνυμα εργατικής αντεπίθεσης με την εργατική - λαϊκή μας ενότητα και συσπείρωση».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι εργαζόμενοι « δεν είμαστε μοιρολάτρες. Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία. Δε θα περάσει η επιστημονική δημαγωγία και η εξαπάτηση των εργαζομένων, εν όψει εκλογών. Αυτά τα μηνύματα στέλνουμε στον πρωθυπουργό της ΟΝΕ και της ανεργίας που επισκέπτεται την πόλη μας. Τώρα ξέρουμε τι σημαίνουν οι αναδιαρθρώσεις και η ΟΝΕ για την Αχαΐα και την Ελλάδα: Φτώχεια - Εκμετάλλευση - Ανεργία. Εμείς ζούμε εδώ και ξέρουμε τι σημαίνουν:

  • Η μετανάστευση επιχειρήσεων και πολυεθνικών (όπως η ΜΙΣΚΟ) με επιδοτήσεις της κυβέρνησης.
  • Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της πολεμικής βιομηχανίας, του λιμανιού της Πάτρας.
  • Η κατάργηση του 8ωρου, η δουλιά από ήλιο σε ήλιο, η μαύρη εργασία, τα αντεργατικά Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.
  • Η ανεργία που αγγίζει το 30%.
  • Το διώξιμο των παιδιών μας από το Γυμνάσιο, τα "Ιδιώνυμα" και τα ΜΑΤ στα σχολεία.

Εμείς θρηνούμε θύματα και πληρώνουμε ατυχήματα στους χώρους δουλιάς. Εμείς και οι γειτονικοί λαοί κινδυνεύουμε από τη βάση του Αράξου και τα πυρηνικά της».

Τέλος, σημειώνεται: «Γι' αυτό μπορούμε εμείς οι πολλοί, οι χιλιάδες, τα εκατομμύρια καταπιεσμένοι σε όλη την Ελλάδα με τη δική μας συμμαχία, το δικό μας μέτωπο να μπλοκάρουμε και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ