Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Προκαλούν οι εργοδότες

Αρνούνται αυξήσεις  πάνω από τον... πληθωρισμό

Προκλητικοί εμφανίστηκαν χτες οι ξενοδόχοι, στη συνάντηση που είχαν με την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων,δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δώσουν μεγαλύτερες αυξήσεις από τον πληθωρισμό! Πρόσθεσαν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν για την υπογραφή της σύμβασης, πριν καταληχτεί η ΕΓΣΣΕ!

Οι εργοδότες ζήτησαν επιπρόσθετα από τους εργαζόμενους, να κατανοήσουν τα... προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και να βοηθήσουν στο να επιτευχθεί εργασιακή «ειρήνη»!

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, αρκέστηκε στο να θέσει το πλαίσιο των αιτημάτων της, το οποίο όχι μόνο δεν το στηρίζει με οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης, αλλά και το υπονομεύει στέλνοντας τις συμβάσεις στον ΟΜΕΔ.

Ο Χρήστος Κατσώτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας, δήλωσε: «Οι εργοδότες όπως πέρσι έτσι και φέτος προβάλλουν τα πολλά προβλήματα των ξενοδόχων για να αρνηθούν την προσέγγιση έστω και στα αιτήματα της Ομοσπονδίας που είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τη στάση της συμβάλλει στο να διαιωνίζονται και να οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου. Η Ομοσπονδία δεν έχει την πρόθεση να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους ώστε να αλλάξει η στάση των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ