Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων

Κρεσέντο παραπλάνησης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Αυτή τη φορά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ) με ανακοίνωσή της επιχειρεί να στρέψει το βλέμμα των εργαζομένων μακριά από την πολιτική που ευθύνεται για το ξεπούλημα και το σάρωμα των δικαιωμάτων τους, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ αποκλειστικά στον εκπρόσωπο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Δηλαδή τι κάνει η ΠΟΕΜ; Θεωρεί ως μοναδικό υπεύθυνο για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ - αλλά και για το ενδεχόμενο κλεισίματός της - τον επικεφαλής του Ταμείου. Ομως, ο επικεφαλής του Ταμείου, όπως και το ίδιο το Ταμείο, δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των μνημονίων κλπ., που το δημιούργησαν, με μοναδικό στόχο το ξεπούλημα (που για να μπερδεύουν τους εργαζόμενους το βαφτίζουν «αξιοποίηση», «αναδιάρθρωση» κλπ.) της δημόσιας περιουσίας. Είναι η πολιτική που υπερασπίζονται οι ηγεσίες και της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αυτή η οποία οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο ξεπούλημα και όχι μόνο ένα πρόσωπο - που κι αυτό άλλωστε την ίδια πολιτική υπηρετεί.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που προσπαθούν να κρύψουν από τους εργαζόμενους τις πολιτικές που αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα. Να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης της ΛΑΡΚΟ στα ίδια τους τα χέρια. Να αντιπαλέψουν την παράδοση του ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια. Να μην τους ξεγελάσουν ότι δήθεν φταίνε κάποια πρόσωπα. Τα πρόσωπα υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και για να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, πρέπει να χτυπηθούν οι πολιτικές εκείνες που αλυσοδένουν τη χώρα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κερδών των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ