Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Νόμος και τάξη» για λογαριασμό της πλουτοκρατίας

Αξιοποιεί τα υπαρκτά ζητήματα με τη μετανάστευση για να ψηφοθηρήσει, με το βλέμμα στραμμένο στο λαϊκό κίνημα

Τη σημαία του «νόμου και της τάξης» σηκώνει ψηλά ο Α. Σαμαράς, καταθέτοντας στην πραγματικότητα διαπιστευτήρια στην πλουτοκρατία ότι είναι αποφασισμένος να επιβάλει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα διά πυρός και σιδήρου. Η κλιμάκωση της καταστολής, που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, αλλά πρώτα και κύρια το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες, είναι άρρηκτα δεμένη με την υλοποίηση της στρατηγικής της πλουτοκρατίας για εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή για ανάπτυξη με άγρια λιτότητα.

«Η ασφάλεια είναι ιερό δικαίωμα σε μία σωστή δημοκρατία και είναι ιερό δικαίωμα στον κάθε Ελληνα και στην κάθε Ελληνίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κήρυξη «πολέμου κατά της λαθρομετανάστευσης» και «μαζικές απελάσεις μεταναστών».

«Σήμερα, ήρθα στον Αγιο Παντελεήμονα να επαναλάβω τη δέσμευσή μου: Την Αθήνα που ξέραμε, θα την βρούμε ξανά! Τις γειτονιές που ξέραμε, θα τις έχουμε ξανά. Η εισβολή των παρανόμων θα τελειώσει, αλλά όχι με αυτοδικίες, όχι με ακρότητες», τόνισε προκλητικά, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων για τα πραγματικά αίτια της κρίσης και της ανασφάλειας.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΝΔ πλειοδοτούν στην ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και της «αλλαγής των κανόνων εμπλοκής και τη λειτουργία της Αστυνομίας», ώστε «να λυθούν τα χέρια των αστυνομικών» στη χρήση όπλων. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους όρους της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης, να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, να την ενθαρρύνουμε και να την βοηθήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον Σκάι) ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Τη στήριξή του στις δυνάμεις καταστολής εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτόμενος μετά τον Αγιο Παντελεήμονα τη ΓΑΔΑ και τα ΜΑΤ.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ εμπλουτίζει τα παραπλανητικά διλήμματα με στόχο την ενίσχυση του νέου δίπολου κεντροδεξιάς - κεντροαριστεράς. Μαζί με το «ευρώ ή δραχμή», εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» διαχειριστή, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το ρόλο της «υπεύθυνης» και «σταθερής» πολιτικής δύναμης. «Είναι ανεύθυνο να θέλει να μας γυρίσει στη δραχμή και την απομόνωση. Ο Τσίπρας μπερδεύει την υπευθυνότητα με το φόβο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο αναγκαίο για την πλουτοκρατία «εθνικό μέτωπο», ζήτησε ο Δ. Αβραμόπουλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και με αυτήν την πρόσκαιρη δύναμή του καλείται να συναντηθεί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και να συμπαραταχθεί στο απαραίτητο, αυτήν την ώρα, εθνικό μέτωπο», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Αν και επισημαίνει ότι «μέχρι τώρα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση», ωστόσο επικαλείται με νόημα την «ευρωπαϊκή ταυτότητά» του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ