Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Γιώργος Αντωνόπουλος

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού

«Στις 17 Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ, επένδυση για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νέας γενιάς.

Τα τελευταία χρόνια οι ναυτεργάτες βίωσαν τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκήθηκαν από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά.

Τρομακτική ανεργία, κατάργηση του Οίκου Ναύτη, άρση του καμποτάζ (Cabotage), φοροεπιδρομές, χαράτσια, απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ακτοπλοΐα.

Σήμερα τα ίδια κόμματα, στα προγράμματά τους περιλαμβάνουν υποσχέσεις για δημιουργία ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που μεταφράζεται σε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και των συνθέσεων, αρχής γενομένης από τις ειδικότητες των γενικών υπηρεσιών. Στο τέλος του χρόνου πέφτει αυλαία για το ΝΑΤ αφού ενσωματώνεται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Τα μεγαλόπνοα σχέδια της ανάπτυξης που επικαλούνται πουθενά δεν περιλαμβάνουν τη λέξη εργασία - εργαζόμενος.

Λίγες μέρες απέμειναν από τις εκλογές της 17ης Ιούνη και τα κόμματα προσπαθούν να αξιοποιήσουν το θυμό των πολιτών δημιουργώντας σύγχυση και διλήμματα, όμως το αλάθητο ένστικτο των απλών ανθρώπων λέει ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όπως ξέρει ότι τα προβλήματα για μας δεν άρχισαν με το μνημόνιο αλλά πολλά χρόνια πριν, και την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με προβλήματα μεγαλύτερα από το μπόι του καθενός μας. Ετσι η ψήφος μας έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα επιβραδύνει ή θα επιταχύνει τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Μετά τις 17 Ιουνίου η ενότητα των εργαζομένων - με όλες τις διαφορές που μπορεί να έχουν μεταξύ τους - γύρω από έναν κοινό ταξικό άξονα διεκδικήσεων θα δημιουργήσουν γραμμές άμυνας. Μπορεί ο καθένας από μας με την ψήφο του να τους χτυπήσει εκεί που πραγματικά τους πονάει. Ας μη χανόμαστε μέσα σε επιχειρήματα και διλήμματα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά, η Εργασία, η Υγεία, η Παιδεία, ποτέ δεν ήταν δεδομένα και έχουμε υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε και για τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ