Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Εγγυητής και καταλύτης για αντιλαϊκή συγκυβέρνηση

Διαβεβαιώσεις ότι αποτελεί ακόμα «χαρτί» για το αστικό σύστημα, έδωσε χτες ο Ευ. Βενιζέλος

Τη συνέχιση των σκληρών πολιτικών λιτότητας και της εφαρμογής των διαρθρωτικών ανατροπών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, έθεσε χτες σαν προϋποθέσεις για να προχωρήσει η «αναθεώρηση» της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

«Η Ισπανία και η Ιταλία εφαρμόζουν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζει η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που έχουν μνημόνιο», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και αποκάλυψε για πολλοστή φορά ότι η σφαγή του λαϊκών στρωμάτων αποτελεί κοινή στρατηγική της ΕΕ και άρα δεσμευτική για όλες τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου.

Ο Ευ. Βενιζέλος είχε χτες και συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, στη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε τη Δευτέρα στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Παράλληλα του παρουσίασε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση «κυβέρνησης συνευθύνης» ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα με ευρωενωσιακό προσανατολισμό. «Σημασία έχει να διαμορφωθεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα που είναι ισορροπημένο», ώστε να μπορέσει και το ΠΑΣΟΚ «να παίξει εγγυητικό και καταλυτικό» ρόλο για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε, διεκδικώντας «κομμάτι» στη μετεκλογική αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών, που θα κάνει μια «καλή προετοιμασία για τη Σύνοδο του Γιούρογκρουπ (Εurogroup) στις 21 Ιουνίου». Η «μόνη λύση για τη χώρα είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» δήλωσε και κάλεσε, «όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές να το αποδείξουν, αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης»...

Ο Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ επιτέθηκε και σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετεγκαταστάθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουν μεταπηδήσει εκεί (σ.σ. στο ΣΥΡΙΖΑ) σεσημασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και λένε λεφτά υπάρχουν», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος. Ουσιαστικά εξέφρασε τη δυσφορία του για τη μετακίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον υπό διαμόρφωση έτερο πόλο της σοσιαλδημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ