Πέμπτη 21 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ: «Χαμένοι στην ύφεση, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα εκατομμύρια χαμηλόμισθοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (...) οι νεόπτωχοι του σήμερα (...) Στις ΗΠΑ "οι εκπρόσωποι της μεσαίας και της εργατικής τάξης που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν δουλειά, παλεύουν για τα προς το ζην" γράφουν οι New York Times (...) σχεδόν 1 στους 7 αμερικανούς δεν είχε την παραμικρή κάλυψη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011 (...) 46,3 εκατομμύρια ήταν ανασφάλιστοι σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών (...) απογοητευτική είναι η εικόνα και στη Βρετανία (...) επτά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχειας παρά το γεγονός ότι εργάζονται (...) 3,6 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν καθόλου αποταμιεύσεις και παραμένουν ευάλωτοι στα αναπάντεχο "όπως είναι λόγου χάρη ένας φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος" (...) πρόκειται για τη νέα εργατική τάξη μόνο που η εργασία τους πληρώνεται πλέον ελάχιστα (...) το 83% των δασκάλων βλέπει πεινασμένα παιδιά στις τάξεις» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: «H ουρά πύκνωσε (...) το έπαθλο (...) ήταν μια δεκάκιλη συσκευασία με οπωροκηπευτικά (...) σε καμιά περίπτωση δεν είναι άνθρωποι που εμφανίζουν εικόνα εξαθλίωσης (...) Συνολικά από το πρωί μοιράστηκαν 2.700 συσκευασίες των δέκα κιλών με οπωροκηπευτικά» (το θέμα στο ΒΗΜΑ \ ηλεκτρονική έκδοση).

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση, βγαλμένη με τα χίλια ζόρια, ήδη φωτίζεται από λάθος οπτική γωνία. Της φορτώνονται προσδοκίες που είναι αδύνατον να δικαιώσει (...) η χώρα βρίσκεται σε δραματική θέση και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά» (στα ΝΕΑ).

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ... «Μέλημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η γρήγορη ανασυγκρότηση του χώρου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα» (στην ΑΥΓΗ).

...ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ: «Καθώς είναι σίγουρο ότι το κράτος θα απευθυνθεί για τη στελέχωσή του και σε ανθρώπους που συντάσσονται με την Αριστερά (...) πολύτιμη μπορεί να αποδειχθεί η συνεισφορά ενός νέου κομματιού αριστερών ανθρώπων που έχουν θητεύσει την τελευταία 15ετία στον δημόσιο τομέα» (επίσης στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ