Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η απάντηση με τη συμμετοχή και οργάνωση του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ θα πούνε φυσικά για τη νέα κυβέρνηση που κατασκεύασαν. «Προοδευτική» θα την αποκαλέσουν, «τεχνοκρατική» θα τη χαρακτηρίσουν, «ευέλικτη», «ισορροπημένη», «συνευθύνης», «εθνικής σωτηρίας» και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Ομως δυστυχώς γι' αυτούς, τους πρόλαβε ο Μπαρόζο που έσπευσε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ένα «σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Με απλά λόγια, μία από τα ίδια και σαφώς... χειρότερα.

Γιατί μέσα στις «δεσμεύσεις» περιλαμβάνονται και νέα μέτρα κάθε φορά που θα βαθαίνει η κρίση. Οπως διαπιστώνουν οι πάντες, βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, άρα ετοιμάζονται για νέα επίθεση. Και για όποιον αμφιβάλλει, σύντομα «ψήνεται» νέα Βουλή και θα δείτε τι θα «περάσουν».

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μόνον οι ... «έξω» σε αυτή την ιστορία, οπότε μία από τα ίδια φρόντισε να δηλώσει και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Αλλωστε και οι «έξω» και οι «μέσα» τους ίδιους στόχους έχουν: Να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.

Ετσι λοιπόν μάθαμε από τον πρόεδρο των βιομηχάνων ότι «η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συναίνεση είναι αυτονόητα». Θέλουν δηλαδή αυτή η κυβέρνηση να ακολουθεί την πολιτική τους κι εμείς να «καθόμαστε στ' αυγά μας».

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ «σούμα»: Οι εντολές και οι κατευθύνσεις δόθηκαν και αυτοί που θα τις εκτελέσουν συγκροτούνται σε σώμα για να ξεκινήσουν.

Αρα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους κόψουμε από την αρχή τη φόρα. Να τους φύγει η όρεξη μια και καλή.

Γιατί η πραγματική κόντρα δεν θα είναι στις δηλώσεις στα κανάλια και στα τηλεοπτικά πάνελ. Θα είναι στα εργοστάσια, στις δουλειές και στις γειτονιές. Εκεί κρίνεται το όλο πράγμα, όπως πάντα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ