Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Λαϊκές αντιδράσεις για την λιτότητα

XAΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ προσπάθησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις εντεινόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας που λανσάρει η κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Οπως είπε οι κινητοποιήσεις που σημειώνονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και άλλες μεγάλες πόλεις του (βόρειου) Σουδάν από τις 17 Ιούνη «είναι φούσκες και υποκινούνται ή συμμετέχουν αλλοδαποί».

Το τελευταίο δεκαήμερο χιλιάδες Σουδανοί φοιτητές και πολίτες αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μπασίρ που προβλέπουν μεταξύ άλλων περικοπές μισθών, επιδομάτων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και άρση της επιδότησης στα καύσιμα, συμμετέχουν μαζικά σε πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Χτες το απόγευμα, αστυνομικοί αντιμετώπισαν με γκλομπς και βροχή δακρυγόνων χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην ανατολική μεθοριακή πόλη Γκεντάρεφ που φώναζαν «Οχι άλλες ανατιμήσεις» και «Κάτω η κυβέρνηση Μπασίρ».

Ο πληθωρισμός στο Σουδάν βρισκόταν στο 30% πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν νέο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ