Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σαφείς δεσμεύσεις για εξόντωση του λαού

Με τον Κ. Παπούλια συναντήθηκε χτες ο Ευ. Βενιζέλος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Το ΠΑΣΟΚ, σαν εταίρος και της νέας συγκυβέρνησης, διαβεβαιώνει το λαό ότι θα συνεχίσει να υποφέρει. Μόνο η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση μπορούν να δώσουν διέξοδο
Το ΠΑΣΟΚ, σαν εταίρος και της νέας συγκυβέρνησης, διαβεβαιώνει το λαό ότι θα συνεχίσει να υποφέρει. Μόνο η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση μπορούν να δώσουν διέξοδο
Σαφείς δεσμεύσεις για την εφαρμογή μέχρι κεραίας του προγράμματος λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού θα δώσει στις Βρυξέλλες η νέα συγκυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και του παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που ταυτίζονται με το αντιδραστικό «προγραμματικό πλαίσιο» της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. Το μήνυμα είναι πως η Ελλάδα επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της (...) Το μήνυμα είναι ότι σεβόμαστε τη θεσμική της σχέση με τους εταίρους μας. Οτι δεν πρόκειται η Ελλάδα να προβεί σε μονομερείς ενέργειες και καταγγελίες, αλλά ζητά μια οργανωμένη αναθεώρηση της σύμβασης, όπως προβλέπει η ίδια η σύμβαση, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές διαδικασίες», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Εσπευσε δηλαδή σε όλους τους τόνους να ξεκαθαρίσει ότι θα εφαρμοστούν τα προσυμφωνημένα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία το ΠΑΣΟΚ και οι ηγεσίες των ΝΔ - ΔΗΜΑΡ θέτουν σαν προϋπόθεση για την δήθεν «αναθεώρηση» της σύμβασης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε και χτες να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στο λαό για ευημερία και χαλάρωση των μέτρων μέσα από την «ανάπτυξη», σε μια προσπάθεια να υφαρπάξει τη λαϊκή ανοχή στα σφαγιαστικά μέτρα.

«Το κείμενο των συμπερασμάτων που έχει ετοιμαστεί για τη Σύνοδο Κορυφής μιλάει για μια φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ολοκλήρωση. Μιλάει για αναπτυξιακά εργαλεία μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτά να αξιοποιηθούν και για το ελληνικό πακέτο ανάπτυξης». Αυτό ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας να κρύψει ότι η «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται θα γίνει στα αποκαΐδια των μισθών, των εργασιακών σχέσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης» σε μια προσπάθεια να πλασάρει σαν δήθεν «εθνική προσπάθεια» την ταξική σύμπλευση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στην προώθηση μιας πολιτικής που διασφαλίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ που είναι το μεγαλύτερο κόμμα αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας», ενώ συνεργάτες του σημείωναν ότι «πληροί όλες τις προδιαγραφές για τη θέση του υπουργού Οικονομικών», για την εφαρμογή δηλαδή των σκληρών μέτρων.

Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να περιγράψει τους βασικούς άξονες για την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέθεσε σχέδιο για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (2014-10-11 00:00:00.0)
Συνεισφέρει με αντιλαϊκή «τεχνογνωσία» (2012-06-21 00:00:00.0)
Ψηφοθηρεί με «αναθεώρηση» του μνημονίου (2012-05-22 00:00:00.0)
Διαγκωνισμοί στη σοσιαλδημοκρατία (2012-05-11 00:00:00.0)
Ολομέτωπη επίθεση για πλήρη εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων (2008-05-15 00:00:00.0)
«Αναθεώρηση του Συντάγματος και Τοπική Αυτοδιοίκηση» (2000-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ