Κυριακή 1 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Προετοιμάζουν τα επόμενα «πακέτα»

Στην Αθήνα, από την ερχόμενη βδομάδα, τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών

Την ερχόμενη βδομάδα καταφτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Στην ατζέντα των συνεννοήσεων με τη νέα συγκυβέρνηση είναι η «αξιολόγηση» του προγράμματος, καθώς και οι προτεραιότητες για την παραπέρα αντιλαϊκή κλιμάκωση. Οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να έχουν ολιγοήμερη παρουσία στην Ελλάδα, και στη συνέχεια τα «τεχνικά κλιμάκια» θα προχωρήσουν στην «αξιολόγηση» των αντιλαϊκών δράσεων.

Συγκεκριμένα :

-- Κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες διαπιστώνουν «καθυστερήσεις». Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στους κεφαλαιοκράτες, βγάζουν μαζικά στο σφυρί την κρατική συμμετοχή στο κλάδο της Ενέργειας (ΕΛΠΕ - ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ), στην Υδρευση - Αποχέτευση (ΕΥΑΘ - ΕΥΔΑΠ), σε λιμενικές υποδομές, περιφερειακά αεροδρόμια, οδικούς άξονες, επίσης μεγάλα φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας (παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού, Αφαντου Ρόδου, Κασσιόπη Κέρκυρας κ.ά.)

-- Νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσα από το οποίο ετοιμάζουν την παραπέρα αφαίμαξη λαϊκού εισοδήματος, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μέτρων ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν να κλιμακώσουν στα επόμενα χρόνια.

-- Στην ατζέντα είναι ο «περιορισμός του δημόσιου τομέα», με μαζικά λουκέτα και απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η τρόικα θεωρεί μηδενικές τις αποδόσεις από τα προηγούμενα προγράμματα (εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς). Ετοιμάζουν νέο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να πετύχουν το στόχο για τη βίαιη απομάκρυνση 150.000 εργαζομένων μέσα στα επόμενα χρόνια.

-- Πρώτη «αποτίμηση» του πρόσφατου αντεργατικού πακέτου (μείωση κατώτατου μισθού, μετενέργεια, πάγωμα μισθών και μισθολογικών ωριμάνσεων, κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ).

-- «Αξιολόγηση» της εξέλιξης των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», όπως για το «άνοιγμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».

-- Η πορεία εκτέλεσης του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, η αποδοτικότητα των φορολογικών μέτρων που ήδη πάρθηκαν, κατά πόσο πραγματώθηκαν οι στόχοι τους για την είσπραξη των εμφανιζόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία. Ζητούμενο είναι ο βαθμός κλιμάκωσης, τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρουν για τις εμφανιζόμενες αντιλαϊκές «αστοχίες» τους για το 2012.

-- Ο περιορισμός και η «συγκράτηση» των κρατικών δαπανών πρώτα και κύρια στον τομέα της Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία.

-- Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία συνεπάγεται νέες κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις σε όφελος των τραπεζών και των σημερινών μεγαλομετόχων τους.


Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόβουν» - «ράβουν» για το κεφάλαιο, στέλνουν το λογαριασμό στο λαό (2019-09-28 00:00:00.0)
«Πράξεις» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «κυνήγι» στα λαϊκά στρώματα (2017-09-12 00:00:00.0)
Δελτίο νέας αντιλαϊκής θύελλας από το Γιούρογκρουπ (2012-06-23 00:00:00.0)
«Βαρέλι χωρίς πάτο» οι ανάγκες της πλουτοκρατίας (2011-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ