Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΕ»
Ετοιμάζει απολύσεις

Το απαράδεκτο αντεργατικό μέτρο της προειδοποίησης απόλυσης σε βάρος δύο εργαζομένων της, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, πήρε η «Ηλεκτρονική ΑΕ», που λειτουργεί στο Βόλο. Η επιχείρηση κατέφυγε στη χρήση αυτού του μέτρου για να απαλλαγεί από την υποχρέωση αποζημίωσης.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου του ΠΑΜΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τώρα πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Μόνο έτσι μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε κερδισμένοι από αυτήν την επίθεση. Να υψώσουμε ασπίδα στους εργαζόμενους και να απαιτήσουμε να μην απολυθούν! Θα είναι νίκη για όλους μας, για να σηκώσουμε μέτωπο ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, για να καταργηθούν τα μέτρα που στέλνουν τα δικαιώματά μας στο απόσπασμα».

Και τονίζει: «Αμεσο καθήκον να ξεμπερδεύουμε με τους ξεπουλημένους της διοίκησης του εργοδοτικού σωματείου στην πόλη μας, που, όχι μόνο δε στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή του ξεπουλήματος των δικαιωμάτων μας. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην Ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ υπογράφουν με τους εργοδότες μειώσεις μισθών, χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που αρνούνται την όποια αγωνιστική απάντηση και καλλιεργούν στους εργαζόμενους κλίμα απογοήτευσης και μοιρολατρίας. Είναι τα καλύτερα στηρίγματα του κεφαλαίου! Είναι τόσο ξεπουλημένοι, που μέλος της διοίκησης που δουλεύει και αυτός στην "Ηλεκτρονική ΑΕ" όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστά να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους, αλλά ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε ατομική σύμβαση στην επιχείρηση και καλούσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο! Αυτή είναι η διοίκηση του Σωματείου μας! Διοίκηση που βγήκε από εκλογές που κάνανε νύχτα και μακριά από τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας αργότερα...68 ψηφίσαντες όλους κι όλους!»

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παρθούν πίσω οι προειδοποιητικές απολύσεις των 2 συναδέλφων στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ.
  • Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και της δυνατότητας που καθιερώθηκε με το νόμο 3899 του 2010 υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Κατάργηση των προεδρικών διαταγμάτων του 2010 που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων και τη μείωση αποζημιώσεων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ