Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα συνάντηση σήμερα στο υπουργείο

Στην αδιαλλαξία εμμένει η εργοδοσία

Στον 9ο μήνα μπήκε ο σκληρός απεργιακός αγώνας που δίνουν οι χαλυβουργοί στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Από τη μεριά της η εργοδοσία εμμένει στην αδιαλλαξία της, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του σωματείου των χαλυβουργών για να γίνουν διαπραγματεύσεις πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα που επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημιουργούν προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης.

Αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του σωματείου ήταν και η χτεσινή άτυπη συνάντηση που είχε η διοίκηση της εταιρείας με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο στην οποία, η εργοδοσία εμφανίστηκε ξανά αδιάλλακτη. Κι αυτό ενώ έχει εξασφαλίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση άδεια για να αποκτήσει δικό της λιμάνι, έχει εξασφαλίσει νέο δάνειο κτλ. Στη χτεσινή συνάντηση η εργοδοσία - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου - «εγχείρησε απαντητικό υπόμνημα εξηγώντας ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα οι πόρτες του εργοστασίου και μετά να ξεκινήσει ο διάλογος σε υγιείς βάσεις με παράλληλα ενεργό το εργοστάσιο».

Από τη μεριά του το σωματείο, θα προσέλθει στη τριμερή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 10 π.μ. στο υπουργείο ζητώντας να σταματήσει η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας και να γίνει συζήτηση στις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει. Και με αυτές τις προτάσεις το σωματείο θα συμμετέχει σήμερα στη νέα τριμερή συνάντηση στις 10 π.μ. που ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας (με την παρουσία του ίδιου του νέου υπουργού). Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα συζητηθούν σε νέα γενική συνέλευση των χαλυβουργών που θα γίνει τις επόμενες μέρες της εβδομάδας ώστε να αποφασιστεί η εξέλιξη του αγώνα τους.

  • Στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του, Μαρίας Μητσού, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου και ο κ. Στέλιος Βλίτσης, αντί για στεφάνι προσφέρουν 100 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στους απεργούς χαλυβουργούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ