Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «μενού» για τους πλουτοκράτες

Στις άμεσες προτεραιότητες συγκυβέρνησης - τρόικας μπαίνουν τα παρακάτω:

  • Κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες διαπιστώνουν «καθυστερήσεις». Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στους κεφαλαιοκράτες, βγάζουν μαζικά στο σφυρί την κρατική συμμετοχή στο κλάδο της Ενέργειας, στην Υδρευση - Αποχέτευση (ΕΥΑΘ - ΕΥΔΑΠ), σε λιμενικές υποδομές, περιφερειακά αεροδρόμια, οδικούς άξονες, επίσης μεγάλα φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας.
  • Νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσα από το οποίο ετοιμάζουν την παραπέρα αφαίμαξη λαϊκού εισοδήματος. Το σχετικό νομοσχέδιο ενδέχεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.
  • Στην ατζέντα είναι ο «περιορισμός του δημόσιου τομέα», με μαζικά λουκέτα και απομακρύνσεις εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η τρόικα θεωρεί μηδενικές τις αποδόσεις από τα προηγούμενα προγράμματα (εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς).
  • Πρώτη «αποτίμηση» του πρόσφατου αντεργατικού πακέτου (μείωση κατώτατου μισθού, μετενέργεια, πάγωμα μισθών και μισθολογικών ωριμάνσεων, κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ).
  • Η πορεία εκτέλεσης του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, η αποδοτικότητα των φορολογικών μέτρων που ήδη πάρθηκαν, κατά πόσο πραγματώθηκαν οι στόχοι τους για την είσπραξη των εμφανιζόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία.
  • Ο περιορισμός και η «συγκράτηση» των κρατικών δαπανών, πρώτα και κύρια στον τομέα της Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία συνεπάγεται νέες κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις σε όφελος των τραπεζών και των σημερινών μεγαλομετόχων τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ