Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Υιοθετεί την τρομοκρατία των μεγαλοεπιχειρηματιών

«Παρέλαση» αξιώσεων του κεφαλαίου από το «Εκόνιμιστ»

Τις θέσεις και τις αρνητικές εκτιμήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού για τη φετινή χρονιά «κατάπιε αμάσητες» και μετέφερε χτες στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, η οποία απέρριψε τους μέχρι τώρα πολιτικούς χειρισμούς στον τομέα του τουρισμού, για να επαναλάβει όμως μια σειρά από επιδιώξεις οι οποίες συμπίπτουν με όσα έχουν χιλιοειπωθεί από προκατόχους της τα τελευταία χρόνια. Η τόνωση της προβολής, ο εκσυγχρονισμός του προϊόντος, η λειτουργία της κοινής εταιρείας μάρκετινγκ κλπ.

Στο ίδιο συνέδριο, ο ...ελληνικός τουρισμός έδειξε το δημοκρατικό του πρόσωπο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδη να ζητά λύση στο θέμα των διαδηλώσεων και της εγκληματικότητας στην Αθήνα. Ο Γ. Βερνίκος, πρόεδρος της «Vernikos Yachts», έφερε στο προσκήνιο τις ειδικότερες αξιώσεις των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, μιας και δεν πρόλαβε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο ίδιος ως υφυπουργός Ναυτιλίας. Τόνισε ότι «η ακτοπλοΐα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές για να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη». Ο πρόεδρος της ξενοδοχειακής εταιρείας «ΤΕΜΕΣ», Α. Κωνσταντακόπουλος, επέκρινε τη χαμηλή οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων στην Ελλάδα, τη «γραφειοκρατία» και την έλλειψη υποδομών (στο παρελθόν οι κυβερνήσεις της ΝΔ είχαν φροντίσει για σημαντική χρηματοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας), για να προσθέσει ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για γκολφ και εξοχικές κατοικίες.

Αν όλα τα παραπάνω μπορούν να σκιαγραφήσουν τα σημεία για τα οποία το τουριστικό κεφάλαιο απαιτεί διορθωτική παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων του, στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» υπήρξαν πολλές ακόμη τοποθετήσεις από άλλες επιχειρήσεις, που συμπληρώνουν το «παζλ» των επιχειρηματικών αξιώσεων. Για παράδειγμα, ο Ζ. Λουμπέρ, διευθύνων σύμβουλος της «Carrefour Marinopoulos», αφού περιέγραψε το «κοινωνικό» έργο της εταιρείας του, εκτίμησε ως μέτρο αναστροφής του αρνητικού οικονομικού κλίματος τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ στις τουριστικές περιοχές και τις ...Κυριακές!

«Ξεμπλοκάρισμα» επενδύσεων, αναθεώρηση φόρων, αναδιάρθρωση του οικονομικού μοντέλου της Ελλάδας πρότεινε ο Γ. Τσοπέλας, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής «McKinsey», που για λογαριασμό του ΣΕΒ και της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε διαμορφώσει το 10ετές πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο «όλως τυχαίως» δεν άφηνε τίποτα όρθιο από κανόνες και ρυθμίσεις που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θεωρούν ως «εμπόδια» στη δραστηριότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ