Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Πράσινο φως» για περάσματα ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ

IΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- To Πακιστάν ανακοίνωσε χτες πως δίνει το πράσινο φως για το άνοιγμα των γραμμών ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μετά από την επίσημη απολογία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Πακιστανή ομόλογό της Χίνα Ραμπάνι Κχαρ, για το θάνατο 24 Πακιστανών στρατιωτών από αμερικανική αεροπορική επιδρομή τον περασμένο Νοέμβρη.

Η «συγγνώμη» της Χίλαρι Κλίντον κατέστη απαραίτητη αφ' ενός γιατί το κλείσιμο των διόδων ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής του Αφγανιστάν κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αφ' ετέρου γιατί επίκειται η λεγόμενη αποχώρηση όλων των αμερικανικών μάχιμων στρατευμάτων από τη χώρα ως το 2014. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εξέλιξη θα αναθερμάνει τις παγωμένες, ως τώρα, σχέσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Ισλαμαμπάντ ιδιαίτερα εάν απελευθερωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα ένα δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση του πακιστανικού στρατού...

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, χαιρέτισε την απόφαση ανοίγματος των γραμμών ανεφοδιασμού από το Πακιστάν σαν ένδειξη της επιθυμίας του τελευταίου «να εξασφαλίσει» τάχα «ένα λαμπρότερο μέλλον και για το Αφγανιστάν και για την ευρύτερη περιοχή».

Στο περιθώριο αυτής της εξέλιξης, συναντήθηκαν χτες στο Νέο Δελχί Ινδοί και Πακιστανοί ανώτεροι διπλωματικοί αξιωματούχοι, σε μία προσπάθεια να τονώσουν τις διμερείς σχέσεις και να ενισχύσουν την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία. Τον Ιούνιο, αντιπροσωπείες των δύο χωρών είχαν πραγματοποιήσει διερευνητικές συνομιλίες για την επίλυση μεθοριακών διαφορών και την αποστρατιωτικοποίηση περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ