Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στόχος η επιτάχυνση της εσωτερικής υποτίμησης

Εστρωσε το έδαφος για μέτρα ισοπέδωσης των πάντων υπέρ της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας

Αποκαλυπτικός ήταν στην τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, προκειμένου το κεφάλαιο να βγει από την κρίση με τσακισμένο το λαό.

Για να προετοιμάσει το έδαφος για την ισοπέδωση των πάντων υπέρ της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, υποστήριξε ότι τα προβλήματα της χώρας οφείλονται «στην απώλεια ανταγωνιστικότητας κυρίως λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το δημόσιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τις επενδύσεις, των δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων και αγορών, γενικότερα όμως λόγω του πνεύματος κοινωνικής αποστροφής που αυτοί οι περιορισμοί έχουν δημιουργήσει γύρω από τις έννοιες ανταγωνισμός, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, παραγωγικότητα».

Ξεκαθάρισε ότι η οικονομική πολιτική δε θα αλλάξει ρότα, αφού «η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει τον περασμένο Μάρτιο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει ήδη δεσμευθεί, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η επόμενη δόση του δανείου και, επομένως, να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών αυτής της χώρας».

Αυτό σημαίνει, όπως ξεκαθάρισε ο Γ. Στουρνάρας, «περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών της γενικής κυβέρνησης κατά 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας ήταν σαφής όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει ως στόχο να προσελκύσει σημαντικά διεθνή κεφάλαια που θα επενδυθούν κυρίως στην ανάπτυξη γης και σε υποδομές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ