Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Με όλα τα μέσα για να γονατίσει το λαό

Βάθεμα της εσωτερικής υποτίμησης και ιδιωτικοποιήσεις, οι δυο βασικοί πυλώνες της πολιτικής διαχείρισης

Ολα τα μέσα, από την ιδεολογική τρομοκρατία και τα τερατώδη ψέματα, μέχρι την εφαρμογή του δόγματος του νόμου και της τάξης, δηλαδή την ενίσχυση της κρατικής καταστολής, είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να γονατίσει το λαό και να περάσει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που προανήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, όπως προέκυψε περίτρανα από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών στη Βουλή, είναι να υλοποιήσει μέσα στο 2012 όλα δίχως εξαίρεση τα βάρβαρα μέτρα και τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, πράγμα που σημαίνει τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και παραπέρα μείωση του μέσου μισθού, άγριες περικοπές δαπανών για υγεία, κοινωνικά επιδόματα, νέες φοροεπιδρομές και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσει όσο περισσότερες από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορεί, αλλά και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και εταίρους. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση», διαμηνύουν ότι η τακτική που θα ακολουθήσει είναι ότι η κυβέρνηση «πρώτα θα εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις και μετά θα διαπραγματευτεί με την τρόικα όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί για ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων κ.ο.κ.».

«Εμείς, αυτή τη στιγμή, είμαστε εκτός διαπραγμάτευσης, γιατί δεν έχουμε τηρήσει καμία από τις υποχρεώσεις μας. Δεν έχουμε υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις μας. Υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές που μπορεί να έχουν ψηφιστεί αλλά να μην έχουν εφαρμοστεί», τόνισε χαρακτηριστικά (στον «Αλφα 989») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.

Ο ίδιος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι αναπόφευκτες οι νέες περικοπές μισθών στα ειδικά μισθολόγια κατά 12%, αλλά να υλοποιηθούν και όλες οι αντεργατικές - αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα όπλα στα χέρια μας να θέσουμε άμεσα το ζήτημα της μετενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας ακόμα κι αυτό το μέτρο στο αόριστο μέλλον, «με την ελληνική οικονομία να δείχνει στοιχεία ανάκαμψης».

Οσο για την επέκταση του πενιχρού επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, ο εκπρόσωπος το παρέπεμψε σε βάθος χρόνου δηλώνοντας ότι «αυτό θα υλοποιηθεί μόλις εξασφαλιστούν οι πόροι».

Παράλληλα, η κυβέρνηση είναι πανέτοιμη να προχωρήσει σε κλιμάκωση της κρατικής καταστολής σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αγώνων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις. Στο στόχαστρο βρίσκονται σε αυτή τη φάση οι εργαζόμενοι στις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, όπου το κράτος διατηρεί ακόμα κάποιες θέσεις. Ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος και για την κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Τις κυβερνητικές προθέσεις επιβεβαίωσε ο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, προχώρησε σε επίδειξη πυγμής σε βάρος συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. «Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη Δημόσια Υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας», τόνισε, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ