Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ;

ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: «Κανείς δεν γνωρίζει αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να ξεπεράσει τη σημερινή πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει. Αν δεν τα καταφέρει, ωστόσο, τότε είναι ασφαλώς ανάγκη να το εφεύρουμε ξανά! Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ιστορίας του (...) υπήρξε βασικός σταθεροποιητικός αλλά και μεταρρυθμιστικός παράγοντας για την πολιτική ζωή της χώρας (...) μπορεί το ΠΑΣΟΚ σήμερα να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να επαναβεβαιώσει τον κυρίαρχο ρόλο της Κεντροαριστεράς στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων; (...) Η Κεντροαριστερά δεν θα ανασυσταθεί από τις στάχτες της, αλλά από την πολιτική της πρόταση, σήμερα δηλαδή από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να ανακαλύψει ξανά την Αμερική. Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην οποία έχει ενταχθεί ήδη από την εποχή του Αντρέα, με όλα τα προβλήματά της, ανέδειξε και υπηρετεί το πιο επιτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία. Και βέβαια η συμμετοχή στην προσπάθεια για την επιτυχία της κυβέρνησης με όλες του τις δυνάμεις. Είναι αγώνας ζωής ή θανάτου για το ίδιο αλλά και για τη χώρα!» (από άρθρο του Π. Καψή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ: «Επιστολή πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, με την οποία ζητά να αρχίσει διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, απέστειλε προς τις εργοδοτικές οργανώσεις η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος» (στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ: «Διάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνδικάτων και εργοδοτών, με στόχο να υπάρξει μια ομοφωνία όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις (...) οργανώνεται στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Στόχος του Ολάντ, μέσω του κοινωνικού διαλόγου, είναι η εγκαθίδρυση στη Γαλλία μιας "κοινωνικής δημοκρατίας" (...) Ο Γάλλος πρόεδρος θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει η Γαλλία το μοντέλο των χωρών της βόρειας Ευρώπης όπως και αυτό της Γερμανίας, όπου η κοινωνική συμφιλίωση είναι ο κανόνας και η σύγκρουση η εξαίρεση» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ