Τρίτη 10 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Στρατηγικές εξόδου»

Τη «στρατηγική εξόδου» από τη χώρα εξετάζουν, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τους, τα επιτελεία των γαλλικών τραπεζικών Ομίλων, Gredit Agricole και Societe Generale, σημερινών ιδιοκτητών, μοναδικών μεγαλομετόχων των τραπεζών Εμπορική και Γενική.

Η είσοδός τους στην ντόπια επιχειρηματική πιάτσα, αρχές της περασμένης δεκαετίας, ήταν αποτέλεσμα των πολυδιαφημισμένων ιδιωτικοποιήσεων της τότε περιόδου, είχε να κάνει με τους εντατικούς ρυθμούς διόγκωσης των καπιταλιστικών κερδών, την αύξηση του παραγόμενου ΑΕΠ, την έκρηξη και των τραπεζικών δανείων τόσο στα λαϊκά νοικοκυριά όσο και στους επιχειρηματίες που έβλεπαν μπροστά τους νέες κερδοφόρες «επενδύσεις» και άλλες μπίζνες.

Πάνω σε αυτό το πεδίο, γεννήθηκαν οι σημερινές συνθήκες, το πέρασμα στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης, που ολοένα και οξύνεται, η αδυναμία των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων που σήμερα λιμνάζουν, που αδυνατούν να βρουν κερδοφόρα διέξοδο στην παραγωγή. Η Gredit Agricole αποφάσισε να μεταφέρει τις θυγατρικές της στον ευρύτερο ζωτικό χώρο και αγορές της ΝΑ Ευρώπης σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία από το χαρτοφυλάκιο της Εμπορικής απευθείας στο μητρικό Ομιλο στη Γαλλία. Ψάχνονται και για την εκποίηση της ίδιας της Εμπορικής ή κομματιών επιχειρηματικής δραστηριότητας, που μπορεί και να ενδιαφέρουν άλλους «επενδυτές». «Κλαίγονται», τώρα, και για τα επισφαλή δάνεια, αυτά που οι ίδιοι χορήγησαν στην πελατεία τους, και που τώρα βγάζουν μαζικά στο «κόκκινο»...

Για το λαό υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, με τη δική του εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τις κρίσεις, τα διαχειριστικά και άλλα αδιέξοδα της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ