Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για προβλήματα που αφορούν τους πυροσβέστες

Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

Eurokinissi

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ΚΚΕ κατέθεσε χθες στη Βουλή τρεις Ερωτήσεις προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική.

Στην πρώτη, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ζητούν από τον υπουργό να προχωρήσει στη σύνταξη νέου κανονισμού μεταθέσεων, αξιοποιώντας και τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων των υπαλλήλων του Σώματος αλλά και να αρθούν οι καταφανέστατες και χρόνιες αδικίες που επαναλήφθηκαν στις πρόσφατες μεταθέσεις του προσωπικού.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως το υπουργείο κωφεύει στις προτάσεις που έχουν καταθέσει συνδικαλιστικοί φορείς των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναγκαιότητα σύνταξης νέου κατά το δυνατόν αντικειμενικού κανονισμού μεταθέσεων ενώ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων Πυρονόμων - Αρχιπυροσβεστών - Πυροσβεστών για τη διεξαγωγή των τακτικών μεταθέσεων 2012 αγνοήθηκαν οι προτάσεις των εκπροσώπων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε άλλη Ερώτηση που υπογράφεται από τους βουλευτές Θανάση Παφίλη, Νίκο Μωραΐτη και Νίκο Καραθανασόπουλο, ζητείται από τον υπουργό να καταργηθεί το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μέτρο των χρηματικών ποινών και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα σχετικά με τα εξοντωτικά πρόστιμα στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Αναφέρονται τα παραδείγματα της επιβολής προστίμου σε υπαλλήλους που δεν ενημέρωσαν ακριβώς και πλήρως την ιεραρχία για την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων αλλά και της διενέργειας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε πυροσβέστη που έγδαρε το όχημα στην προσπάθειά του να προσεγγίσει στο μέτωπο της φωτιάς από το μοναδικό προσπελάσιμο δασικό δρόμο. Τονίζεται επίσης, πως το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των πυροσβεστικών υπαλλήλων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τα πρόστιμα και πως το υπουργείο προσπαθεί «να αντιμετωπίσει τα εκρηκτικά προβλήματα τόσο στις ελλείψεις και την απαξίωση σε υποδομές και τη συρρίκνωση σε έμψυχο υλικό, με ένταση του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών πρακτικών».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράφουν Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης «την άμεση αποκατάσταση των μελών των οικογενειών πεσόντων πυροσβεστών με την πρόσληψή τους όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία». Παράλληλα, τους ρωτούν αν οι έξι αυτές προσλήψεις συνιστούν δημοσιονομική εκτροπή σε σχέση με τις 8.181 προσλήψεις που έγιναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Χ. Παπουτσή. Επίσης, θυμίζουν πως εκτός από τις παραπάνω προσλήψεις που έγιναν στο υπουργείο, «ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ν. Ρόβλιας είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 212 επιτυχόντων ειδικών κοινωνικών ομάδων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα αναπήρων πολέμου)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ