Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά πυροσβεστών

Ηρωες το καλοκαίρι - δαρμένοι τον χειμώνα

Με αύρες και ΜΑΤ απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική κινητοποίηση των πυροσβεστών την Παρασκευή

Eurokinissi

Με αύρες και ΜΑΤ απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική κινητοποίηση των πυροσβεστών την Παρασκευή
Με διμοιρίες των ΜΑΤ, ξύλο, χημικά, υδροβόλο όχημα και την ομάδα «Δράση», διέλυσε η κυβέρνηση την Παρασκευή τη συγκέντρωση πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη Λ. Κηφισίας. Στο πλευρό των πυροσβεστών βρέθηκαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Μπάμπης Βορτελίνος από το ΠΑΜΕ.

Από την αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκε στο χέρι ένας εποχικός πυροσβέστης με έγκαυμα από χειροβομβίδα κρότου - λάμψης ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επίσης τραυματίστηκαν ένας συνάδελφός του στο πόδι και ένας φωτογράφος. Η απρόκλητη επέμβαση της Αστυνομίας έγινε σε μία γεμάτη με κόσμο και οχήματα Λ. Κηφισίας και ενώ οι πυροσβέστες είχαν, ήδη, ανοίξει την άνοδο, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της καθόδου της λεωφόρου, την οποία νωρίτερα είχαν αποκλείσει συμβολικά αντιδρώντας στο μηδενικό αποτέλεσμα - όπως το χαρακτήρισαν - της σύντομης συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ε. Τουρνά.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) και η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) είχαν καλέσει να δοθεί μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση από όλους τους πυροσβέστες, μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, που αποτέλεσαν την πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, αφού μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας.

Το μπλοκ της ΕΑΚΠ διεκδικούσε μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι πραγματικές κενές θέσεις που ξεπερνούν σήμερα τις 4.000, αύξηση της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος στα επίπεδα που απαιτείται και κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων, με την επιστροφή των πυροσβεστών που ξεσπιτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις μακριά από τα σπίτια τους.

Επίσης, την κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά, τις ελλείψεις και τις πάγιες ανάγκες του Σώματος, όπως και το σταμάτημα των αντεργατικών πειραματισμών στο ωράριο εργασίας, ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

ΚΚΕ: Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις και τους οποίους στα τέλη του Οκτώβρη απέλυσε, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η πρόσληψή τους είναι άκρως απαραίτητη στο Πυροσβεστικό Σώμα. Γι' αυτό και το αίτημά τους για μονιμοποίηση είναι δίκαιο. Αυτό το αίτημα, που έθεσε ξανά το ΚΚΕ μέσω τροπολογίας, απέρριψε μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα σιωπούσαν.

Σήμερα, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα παραπέρα χτυπώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστών. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους και τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για όλους εκείνους που, ενώ το καλοκαίρι υποκριτικά τους χτυπάνε την πλάτη, μόλις διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τους αντιμετωπίζουν με καταστολή. Μόνο ο διαρκής μαζικός αγώνας, μαζί με τον λαό, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά τους και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση».

  • Ανακοίνωση που καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης κατά των πυροσβεστών εξέδωσε και το ΠΑΜΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προτάσεις διεκδίκησης η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (2023-06-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται η υποχρηματοδότηση της πυροπροστασίας και οι ελλείψεις (2023-05-10 00:00:00.0)
Ενάντια στις τραγικές ελλείψεις (2021-09-28 00:00:00.0)
Απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη σε πυροσβέστη (2018-12-08 00:00:00.0)
Απάντηση σε αιχρές επιθέσεις από μερίδα των ΜΜΕ (2018-08-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση πενταετών και εποχικών πυροσβεστών (2017-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ