Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλοθι για τα αντιλαϊκά μέτρα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν δημοσιεύματα! Τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν μήνα με το μήνα. Δε μαζεύουν όσα υπολόγιζαν ούτε ...με σφαίρες.

Δηλαδή, τι περίμεναν; Να αυξηθεί η κατανάλωση; Ο κόσμος να βγαίνει στα μαγαζιά χαρούμενος και να ψωνίζει δεξιά και αριστερά σκορπίζοντας τα χρήματα που δεν έχει;

Από πού να προκύψουν τα λεφτά και κατ' επέκταση οι φόροι; Από τους άνεργους; Τους μειωμένους μισθούς; Τα είδη πρώτης ανάγκης που ακριβαίνουν; Την ανασφάλεια που νιώθει κάθε μισθωτός και συνταξιούχος;

Μήπως νομίζουν ότι θα αλλάξει η κατάσταση με το φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζουν; Αυτό που θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους ακόμη μεγαλύτερους «νόμιμους» φοροφυγάδες;

Κι επειδή δεν τους θεωρούμε χαζούς, ούτε είναι δυνατόν να έχουν χάσει την κοινή λογική, προφανώς μας κοροϊδεύουν και θα εκμεταλλεύονται κάθε υστέρηση στα έσοδα για νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ παρουσία του στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γ. Στουρνάρας «πρόσθεσε» στη νέα «λυπητερή» που έρχεται για τον ελληνικό λαό άλλα 3 δισεκατομμύρια.

Ηταν ...ανελαστικοί λέει οι συνάδελφοί του και δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτε καλύτερο. Τους είπε όμως ότι έχουμε μεγάλη ύφεση κι αυτό δεν είναι σωστό πράγμα.

Να μην ανησυχούμε όμως μας λένε οι κυβερνώντες, την ...κατάλληλη στιγμή, κάποτε, αργότερα θα κάνουν κάποιες καίριες διαπραγματευτικές κινήσεις. Είναι θέμα ...σωστής επιλογής χρόνου.

Εντάξει λοιπόν, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία που θα τους ...«βρούμε μπόσικους» ο κοσμάκης μπορεί να φτωχαίνει και να εξαθλιώνεται. Αυτά έχουν οι καλές διαπραγματεύσεις.

Αλλά πού να ξέρουμε εμείς από αυτά. Δεν είμαστε παρά... ένας επιπόλαιος λαός που όλο ζητάει και δε δίνει τίποτε, ούτε δουλεύει για την παραγωγικότητα της χώρας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ