Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ: «Ενα από τα θεμέλια στα οποία θα δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από τη συνέπεια των πολιτών έναντι των φορολογικών υποχρεώσεών τους (...) Ακούγεται δικαιολογημένη η έκκληση του αρμόδιου υφυπουργού προς τους διευθυντές των εφοριών όλης της χώρας να δώσουν μάχη για τη συλλογή των φόρων και να "ξεχάσουν τις διακοπές τους φέτος, για να μην πάνε μόνιμα διακοπές τον Δεκέμβριο"» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Πρόκειται για τρία βασικά μέτρα που είχαν προαποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Παπαδήμου και αφορούν στη λήψη του "χαρατσιού" της ΔΕΗ για το 2012, τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης (...) Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως μέχρι να ολοκληρωθεί το πακέτο με την τρόικα δεν προβλέπεται να εκταμιευθεί νέα δόση πριν από το Σεπτέμβριο» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ: «Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (...) αντιτάχθηκε σθεναρά στο μοντέλο της κυβέρνησης "ξεπουλάμε σε τιμή ευκαιρίας" ενώ αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είναι ...κτηματομεσίτης» (στην ΑΥΓΗ).

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και ψυχραιμότερες απόψεις (...) μίλησαν για την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ενώ είπαν ότι είναι λάθος να πουλήσεις όταν οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές. Οπως εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης "εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση της περιουσίας με κοινοπραξίες"» (στα ΝΕΑ).

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ: «Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αντελήφθησαν ότι η ανθρωπιστική κρίση πλήττει τις χώρες του πρώτου κόσμου, τις έδρες τους και τους γείτονές τους (...) Η ακραία φτώχεια των κατώτερων τάξεων, η εν εξελίξει πληβειοποίηση μεσοστρωμάτων, η υποχώρηση ή και κατάρρευση προνοιακών δομών σε δυτικά κράτη, η δομική ανεργία, οι άστεγοι των μητροπόλεων, οι παρατημένοι γέροντες, συνθέτουν πλέον την ατζέντα παρεμβάσεων των μεγάλων ιδρυμάτων (...) Κανείς δεν περίμενε ότι κάτω από τον φλοιό ευημερίας θα ξεπρόβαλε πάλι απειλητική η φτώχεια και η ανάγκη (...) τα ιδρύματα προσαρμόζουν τη στρατηγική και τις δράσεις τους (...) Ομως σε αυτό το τιτάνιο έργο, οι πόροι τους δεν αρκούν. Κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να ανασχέσει την κρίση, να νικήσει τη φτώχεια (...) Η ενεργητική, η λυσιτελής φιλανθρωπία, χρειάζεται απαραιτήτως το κράτος, ως αρωγό δομή απολύτως αναγκαία» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ