Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αποφασίστηκε ανανέωση των συμβάσεων

Στα πόστα τους θα παραμείνουν με τη νέα σχολική χρονιά οι 14 καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Περάματος, οι οποίες θα επαναπροσληφθούν συνεχίζοντας κανονικά την εργασία τους. Αυτό αποφάσισε χτες το μεσημέρι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του με αυτό το θέμα. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά την αποφασιστική παρέμβαση που έκανε το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών δημόσιων Σχολείων Πειραιά, ενταγμένο στη δύναμη του ΠΑΜΕ, σε συντονισμό με τον αγωνιστικό Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος και των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το Σωματείο Καθαριστριών, επισημαίνει ότι ο κλάδος θα βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υλοποίηση των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων (ανάλογη απόφαση έχει πάρει και ο Δήμος Περιστερίου), καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μην σκύψουν το κεφάλι και ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενάντια σε αυτή την πολιτική, για να μην περάσει καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις για όλους με καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περάματος με υπόμνημα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις «γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο και όχι προνόμιο, οι ανάγκες της επιβίωσης του κάθε εργαζόμενου και της οικογένειάς του είναι πάγιες και διαρκείς και δεν έχουν ημερομηνία λήξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ