Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Στον αέρα» μαζί με χιλιάδες συμβασιούχους

Πανελλαδική σύσκεψη οργανώνει το Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή καθαριστών - καθαριστριών δημοσίων σχολείων

Ορατός είναι ο κίνδυνος για χιλιάδες συμβασιούχους καθαριστές και καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά να μείνουν χωρίς δουλειά. Αντί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι μέχρι σήμερα, να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των εργαζομένων να δουλεύουν με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε εργασιακή «ομηρία», με σχέσεις εργασίας «λάστιχο» και μισθούς «ψίχουλα».

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων, σύμφωνα με τον «Καλλικρατικό» νόμο, συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων από το σχολικό έτος 2012 - 2013 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι δήμοι, είτε με προκήρυξη διαγωνισμού είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιο μεγαλοεργολάβο. Είτε με την προκήρυξη διαγωνισμού (συγκεκριμένα κριτήρια και μόρια) είτε με ανάθεση της καθαριότητας σε μεγαλοεργολάβο ανοίγει την πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες συμβασιούχους που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας (και αφορά τους συμβασιούχους) οφείλει στους δήμους έως και το 50% των πιστώσεων της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να είναι απλήρωτες 4 και 5 μήνες. Επίσης, σε ό,τι αφορά το μόνιμο προσωπικό και φέτος το καλοκαίρι εφαρμόζεται σε πολλούς δήμους ο νόμος (3943/11) που τους δίνει το δικαίωμα να μετακινούν τους εργαζόμενους από τα σχολεία στα δημοτικά κτίρια με συνέπεια να μη γίνει η προετοιμασία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Για όλα αυτά τα ζητήματα η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους από όλη τη χώρα σε έκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Ιούλη, στις 11.30 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ