Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί ανακουφίζονται για την «εργασιακή ειρήνη»

Αναμενόμενη η ... ανακούφιση που εκφράζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας μετά τη σύμβαση που υπέγραψαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού με τους ξενοδόχους, μειώνοντας παραπέρα τους ήδη χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων στον κλάδο. Οπως έσπευσε να σχολιάσει η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη η ΣΣΕ που υπογράφτηκε «εξασφαλίζει την επίτευξη εργασιακής ειρήνης, μέσα σε ένα εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, που είναι απολύτως απαραίτητη στην προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στον τουρισμό».

Τι εννοούν τα στελέχη της κυβέρνησης και οι ξενοδόχοι όταν μιλούν για «ομαλοποίηση της κατάστασης στον τουρισμό» και γενικά στην οικονομία; Τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού «κόστους» (όπως προκλητικά χαρακτηρίζουν την τιμή της εργατικής δύναμης, δηλαδή μισθούς, ασφαλιστικά δικαιώματα κ.λπ.), την επιτάχυνση της εσωτερικής υποτίμησης, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της κρίσης και να έρθει ο κύκλος της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Την οποία ανάκαμψη, βέβαια, όχι μόνο θα την έχει χρυσοπληρώσει η εργατική τάξη αλλά - κυρίως - θα ισοδυναμεί με όρους εργασίας και ζωής των εργαζομένων, ακόμα πιο «μακρινούς» από τις σύγχρονες ανάγκες τους που μπορούν να ικανοποιηθούν με βάση τον παραγόμενο πλούτο.

Γι' αυτό και πανηγυρίζουν για την «εργασιακή ειρήνη». Γιατί θα συνεχίζουν να ληστεύουν αυτούς που παράγουν τον πλούτο, ενώ μάλιστα αυτός ο πλούτος θα μεγαλώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ