Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέες θέσεις ... ανεργίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι ιδιωτικοποιήσεις, λένε με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο οι υποστηριχτές της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και με αυτήν την έννοια, ισχυρίζονται οι άθλιοι, όσοι εναντιώνονται στη σχετική διαδικασία συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για παραμύθια και μάλιστα από τα πιο χοντρά. Εξηγούμαστε: Σε καμιά από τις περιπτώσεις που προχώρησε η ιδιωτικοποίηση κάποιας επιχείρησης που ανήκε στο Δημόσιο, δεν υπήρξε αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων. Αντίθετα, οι κεφαλαιοκράτες - μνηστήρες πάντα αξίωναν και πετύχαιναν μείωση του προσωπικού, με προγράμματα απολύσεων ή - πολύ χειρότερα - ...εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, την οποία χρυσοπλήρωνε ο κρατικός κορβανάς. Αυτά πριν ο κεφαλαιοκράτης βάλει στο χέρι το περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου. Μετά, σε όλες τις περιπτώσεις, αρχίζει ο χορός της συστηματικής μείωσης του προσωπικού, ο οποίος πάντα, σε ποσοστό 100%, συνοδεύεται από πολιτικές ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των καταχτήσεων των εργαζομένων.

Μην πάμε μακρυά. Ας δούμε τον ΟΤΕ, που είναι η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία, που έχει περιέλθει ήδη πλήρως, στα χέρια του ιδιωτικού, και μάλιστα γερμανικού, κεφαλαίου. Η πορεία της ιδιωτικοποίησης όχι μόνο δεν οδήγησε στην αύξηση της απασχόλησης στον Οργανισμό, όχι μόνο δε δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, αλλά αντίθετα μέσα από προγράμματα συνεχών απολύσεων, φτάσαμε στο σημείο ο ΟΤΕ που απασχολούσε πάνω από 25.000 εργαζόμενους, να έχει στις μέρες μας μόνο περίπου 10.000!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ