Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ALFA-GREEN»
Απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και τα δεδουλευμένα τους

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας που ολοκληρώνονται, σήμερα, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ανακύκλωσης «Alfa-Green» στην Ξερόλακκα Αχαΐας, διεκδικώντας: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, υλοποίηση της ΣΣΕ, καμία μείωση στις αποδοχές, μέτρα για υγιεινή & ασφάλεια, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μέσα από γενική τους συνέλευση και τις κήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, το οποίο αναφέρει ότι στην εταιρεία απασχολούνται 60 εργαζόμενοι που «δουλεύουν σε δύο βάρδιες, σε ανθυγιεινό περιβάλλον, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και απλήρωτοι. Δεν τους έχουν καταβληθεί επιδόματα, δώρο Πάσχα, υπερωρίες από το 2010, μισθοί (εξόφληση) από τον Απρίλη του 2012».

Παρότι πριν ένα μήνα η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, όχι μόνο δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους αλλά προχώρησε και σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών τους.

Την Τρίτη, 17 Ιούλη, οι εργαζόμενοι με το συνδικάτο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή, όπου εισέπραξαν... «λόγια συμπάθειας», αλλά κουβέντα για την ευθύνη του δήμου για την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, οι οποίοι αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Το Κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει τη δημοτική αρχή (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ, τμημάτων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθείται από την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η στάση της δείχνει την απόφαση να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ