Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο

Εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αυστραλία

Από εκδήλωση των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία. Χαρακτηριστικό το μήνυμά τους: «Λέμε όχι στους νόμους της σκλαβιάς που θέλουν να επιβάλουν οι βιομήχανοι»
Από εκδήλωση των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία. Χαρακτηριστικό το μήνυμά τους: «Λέμε όχι στους νόμους της σκλαβιάς που θέλουν να επιβάλουν οι βιομήχανοι»
Εργαζόμενοι από κάθε γωνιά του πλανήτη μαζί με Ελληνες μετανάστες εκφράζουν την πολύπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς Ελληνες χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

Μαζικοί φορείς, επιτροπές αγώνα, συνδικάτα, συνδικαλιστές και ελληνικές κοινότητες διοργάνωσαν την Κυριακή και χτες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και παραστάσεις σε ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης: στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο, στην Στοκχόλμη, στο Ντίσελντορφ, στη Φρανκφούρτη, Μόναχο, στη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας, σε πόλεις του Καναδά.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση αλληλεγγύης των μεταναστών στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών, που έχει συγκινήσει πολλούς εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο. Ενδεικτικό είναι ότι σε αυτές τις συγκεντρώσεις συμμετείχαν μέλη και στελέχη Κομμουνιστικών Κομμάτων και πολλοί εργαζόμενοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διαμαρτυρία στο Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο, με απρόκλητο τρόπο αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτίριο του Προξενείου, την ώρα που οι εκπρόσωποι των φορέων επέδιδαν το ψήφισμά τους. Επικαλέστηκαν ότι η συγκέντρωση ήταν παράνομη προχωρώντας σε συλλήψεις. Η επιχείρηση τρομοκράτησης από τη γερμανική αστυνομία πήρε άμεσα απάντηση και οι αγωνιστές αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά.

Μηνύματα και στήριξη

Ταυτόχρονα, μηνύματα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των χαλυβουργών, εξακολουθούν να έρχονται από συνδικάτα εργαζομένων και κόμματα.

Διαμαρτυρία με κατάθεση υπομνήματος στο Ελληνικό Προξενείο πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας (που αποτελείται από τον Εργατικό Σύνδεσμο «Δημόκριτος» Μελβούρνης, Εργατικό Σύνδεσμο «Ατλας» Σίδνεϊ, Εργατικό Σύνδεσμο «Πλάτων» Αδελαΐδας και τον Εργατικό Σύνδεσμο «Σωκράτης» Νιουκάστλ) και επίσης φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος της Αυστραλίας: Ενωση Μηχανικών Αεροσκαφών, Ενωση Δημοσίων Υπαλλήλων, Ενωση Εργαζομένων στα τρένα, τραμ και λεωφορεία, Ενωση Εργαζομένων στις υπηρεσίες, Ενωση Εργαζομένων στην Ενέργεια, Ορυχεία και Δασοκομία, Ενωση Εκπαιδευτικών, Ενωση Ηλεκτρολόγων και Υδραυλικών, Σύνδεσμος Περιβαλλοντολόγων, Ενωση Πυροσβεστών και πολλά τοπικά συνδικάτα.

Ο ΓΓ της Ενωσης Τεχνικών, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων της Ιρλανδίας, Φρανκ Κέογκαν, μεταφέρει τη συμπαράσταση των μελών της Ενωσης.

Συνδικάτα από το Πακιστάν εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με μηνύματα: Ο Νόορ Μοχαμάντ, ΓΓ της Πακιστανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων, ο Ασράφ Ράιπουτ, ΓΓ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης, ο Μοχαμάντ Ιγκμπάλ, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της επαρχίας Σιντχ, ο Σίντιγκε Μπαΐγκ, ΓΓ Ενωσης Σιδηροδρομικών Πακιστάν.

Το ΚΚ Πακιστάν στηρίζει τον αγώνα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα.

Την αλληλεγγύη του εκφράζει επίσης ο Μπρούνι Φρέιεσεν, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών σχέσεων του Γερμανικού ΚΚ.

Μήνυμα απέστειλε επίσης το ΚΚ Λουξεμβούργου, ενώ το Σουηδικό ΚΚ απέστειλε οικονομική βοήθεια 5.000 ευρώ στους χαλυβουργούς, που συγκέντρωσε από μέλη του και φίλους, εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ