Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα διπλή επίθεση των ΜΑΤ

Η κυβέρνηση όχι μόνο τα έχει κάνει πλακάκια με τον Μάνεση, αλλά στηρίζει τις προσπάθειες του επιχειρηματία να σπάσει την απεργία. Ενώ χτες το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι θα γίνει σήμερα η συνάντηση με το σωματείο, λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε ότι θα γίνει την Παρασκευή

Από τη νέα χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ στους χαλυβουργούς
Από τη νέα χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ στους χαλυβουργούς
Με νέες βάρβαρες, απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής που έκαναν χρήση χημικών κι έριχναν στο ψαχνό με τα γκλομπς, απάντησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κατά των απεργών χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, χτες - η μία το πρωί και η άλλη το μεσημέρι - μπροστά από την πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», προκειμένου να κάμψει τον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα: Νωρίς το πρωί, στις 6.10, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδιώκουν να διευρύνουν το χώρο κατάληψης της πύλης - τον οποίο διατηρούν έτσι από την περασμένη Παρασκευή - προσθέτοντας νέες κλούβες στο χώρο. Στο αριστερό άκρο της περιφρούρησης που βρίσκονταν περίπου 40 άτομα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα χτυπώντας τους βίαια, αρχικά με τις ασπίδες και στη συνέχεια με γκλομπ, με στόχο να τους απωθήσουν από το χώρο και να τοποθετήσουν άλλη μια κλούβα μπροστά από την πύλη.

Ηταν τόσο επικίνδυνη και εγκληματική η ενέργειά τους που κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία γινόταν στο ένα από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στα άλλα δύο ρεύματα τα οχήματα κινούνταν κανονικά με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος από διερχόμενο αυτοκίνητο. Η επίθεση διήρκεσε γύρω στα 10 λεπτά και μόλις οι δυνάμεις των ΜΑΤ, παρότι υπέρτερες, δεν κατάφεραν αρχικά να απωθήσουν τα μέλη της περιφρούρησης, επιστράτευσαν τα χημικά με τα οποία και τούς ψέκασαν. Αρκετά από τα μέλη της περιφρούρησης τραυματίστηκαν, καθώς δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, στο σώμα, στα χέρια, στα πόδια. Ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο.

Παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης - Μάνεση το εργοστάσιο δε λειτουργεί


Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος δέχτηκε αρκετά χτυπήματα από τους άντρες των ΜΑΤ, κατήγγειλε τη νέα βάρβαρη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών στα ΜΜΕ και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του ζήτησε:

Πρώτον: Να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις των ΜΑΤ από την πύλη του εργοστασίου και

Δεύτερον: Να έχουν συνάντηση εργαζόμενοι, κυβέρνηση εργοδοσία, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε στον Γ. Σιφωνιό, πως θα αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις των ΜΑΤ και του ανακοίνωσε την απόφασή του για συνάντηση σήμερα Τρίτη.

Λίγο αργότερα, αναίρεσε την αρχική του απόφαση και όρισε τη συνάντηση μαζί τους για την Παρασκευή 27 Ιούλη, στις 3 μ.μ. Την ίδια στιγμή ακόμα και γι αυτή τη συνάντηση της Παρασκευής, το υπουργείο δεν έχει ενημερώσει καν το σωματείο! Η κυβέρνηση όχι απλά τα κάνει πλακάκια με τον Μάνεση αλλά στηρίζει απόλυτα την απόπειρά του να σπάσει την απεργία. Αντί, λοιπόν, να καλέσει άμεσα στην τριμερή, παίζει βρώμικα παιχνίδια και το πάει από αναβολή σε αναβολή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γι' αυτήν την τακτική που περιλαμβάνει και τα χτυπήματα των κατασταλτικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε δύο διαδοχικές γραπτές δηλώσεις του ο Γ. Βρούτσης ανέφερε πως τα προβλήματα λύνονται «με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο (...) με ανοιχτό το εργοστάσιο, χωρίς λουκέτα και αλυσίδες, χωρίς αστυνομική παρουσία» και ότι είναι οπαδός «της συμφιλιωτικής διαδικασίας με σκοπό την δημιουργία ομαλού εργασιακού κλίματος...».

Τι έγινε μιάμιση ώρα μετά από αυτές τις δηλώσεις;

Νέες δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφτασαν στο χώρο της πύλης του εργοστασίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους χαλυβουργούς, να τους απομακρύνουν ακόμη περισσότερο ώστε να μπουν μέσα στο εργοστάσιο, όπως κι έγινε, δύο φορτηγά για να φορτωθεί υλικό από τις αποθήκες για λογαριασμό του Μάνεση. Οι χαλυβουργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των δύο φορτηγών, έκλεισαν προς στιγμήν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με τη φυσική τους παρουσία για να δεχτούν εκ νέου την επίθεση των ΜΑΤ. Πάλι με σπρωξιές, γκλομπς και χημικά τους απώθησαν σε γειτονικό βενζινάδικο και προσπάθησαν να τους κρατήσουν εκεί μέχρι να αποχωρήσουν τα δύο φορτηγά.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής, τους ασφαλίτες, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει ο Μάνεσης και την οργιώδη τρομοκρατία των διευθυντικών του στελεχών που καλούν συνεχώς στο τηλέφωνο τους εργάτες της Χαλυβουργίας και τους απειλούν πως αν δεν πάνε για δουλειά μέσα στο επόμενο τριήμερο, θα θεωρηθεί οικειοθελής αποχώρηση και δε θα τους δοθεί αποζημίωση, οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται, δεν υποκύπτουν και συνεχίζουν την απεργία τους, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να μη λειτουργεί.

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Ελληνικής Χαλυβουργίας

Σε ανακοίνωση - καταγγελία το Σωματείο Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου, μετά τις νέες απρόκλητες και βάρβαρες επίθεσεις των ΜΑΤ κατά των απεργών, οι οποίες συνοδεύτηκαν με την προσπάθεια εξαπάτησής τους από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τονίζει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη νέα βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών Χαλυβουργών.

Η επίθεση αυτή έγινε παρά τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση προς το ΔΣ του Σωματείου για απομάκρυνση των ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας.

Η επίθεση έγινε για να δώσει τη δυνατότητα στον Μάνεση να βγάλει με φορτηγά υλικό από το εργοστάσιο, τη στιγμή που είχε ορισθεί για αύριο (σ.σ. σήμερα) συνάντηση του ΔΣ με τον υπουργό για την εξεύρεση λύσης μέσα από τριμερή συνάντηση.

Ο υπουργός, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να εξαπατήσει το Σωματείο. Δεν θα τα καταφέρει να τσακίσει τον αγώνα μας ούτε με τα ΜΑΤ ούτε με τα ψέματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, όπως αποφάσισε η συνέλευσή μας το Σάββατο 21 Ιούλη με συντριπτική πλειοψηφία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ