Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: «Η σπατάλη και ο ανορθολογισμός στο σύστημα υγείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ίσως "πληγές του Φαραώ", που κατατρώγουν το σώμα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας (...) Το σχέδιο για τη συγχώνευση ή ακόμη και για την κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων είναι επιβεβλημένο» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΤΑΝ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ: «Το ερώτημα είναι εξαιρετικά απλό: για ποιον λόγο ένας κανονικός άνθρωπος θα βάλει σήμερα τα λεφτάκια του να επενδύσει στην Ελλάδα; (...) σε μια χώρα, δηλαδή, όπου το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή φωνάζουν επειδή χρειάστηκε να δραστηριοποιηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να επέμβουν τα ΜΑΤ για να εφαρμοστεί μια δικαστική απόφαση και να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο (...) σε μια χώρα όπου θεωρείται κοινωνικά θεμιτό να κλείνει μια επιχείρηση επί εννέα μήνες από όσους θέλουν να απεργήσουν, αλλά αθέμιτο να ανοίξει για εκείνους που προτιμούν να εργαστούν. Σε μια χώρα όπου ένα σημαντικό μέρος των πολιτικων δυνάμεων υποστηρίζει ότι οι πολίτες δικαιούνται να μην πληρώνουν ό,τι δεν γουστάρουν να πληρώνουν. Από διόδια έως λογαριασμούς της ΔΕΗ (...) σε μια τέτοια χώρα μόνο κορόιδα ή λαμόγια μπορεί να έλθουν να επενδύσουν (...) και αυτό θα ισχύει όσο η Ελλάδα παραμένει η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης» (ο Γ. Πρετεντέρης στα χτεσινά ΝΕΑ).

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ: «Η χώρα δεν αντέχει άλλο την αυθαιρεσία της κάθε μειοψηφίας, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση σε χώρους εργασίας, κλείνει δρόμους ή απειλεί ότι θα σταματήσει την ηλεκτροδότηση. Η κρισιμότητα των καιρών απαιτεί ευελιξία στάσης (...) και, κυρίως, οι νόμοι πρέπει επιτέλους να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ του Σαββάτου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ