Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτηματικά από την παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά το ξημέρωμα της Τετάρτης ο αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή με απόφαση του πρώην υπουργού Αμυνας, Π. Μπεγλίτη. Το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε χτες το πρωί, όρισε νέο αρχηγό ΓΕΣ τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, διοικητή της Πρώτης Στρατιάς και Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα, η ανακοίνωση του ΓΕΣ για την παραίτηση του πρώην αρχηγού αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το παρασκήνιο της παραίτησης και ενδεχόμενες αντιθέσεις στο στράτευμα. Οπως αναφέρει το ΓΕΣ, «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, o Κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας σε υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς, ενόψει των κρίσεων στο στράτευμα. Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «προσωπική του επιλογή» την παραίτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και, απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ενοπλες Δυνάμεις».

Σε σχόλιο που εξέδωσε για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το θέμα της παραίτησης του αρχηγού ΓΕΣ και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το λαό σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες και τις αντιθέσεις που η παραίτηση εκφράζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ