Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ»

ΠΑΡΕΛΑΣΗ: «Στο επίκεντρο της οικονομικής ατζέντας των ΗΠΑ βρίσκεται η Ελλάδα και οι εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωζώνης. Για τον λόγο αυτόν ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς άρχισε χθες από την Ελλάδα την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ευρώπη» (στα ΝΕΑ).

ΠΑΝΙΚΟΣ: «Μετά τη "νίκη" των δυνάμεων του Νότου και ιδίως της Ισπανίας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής (λόγω της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης), πάλι ενσκήπτει "πανικός" στην ευρωζώνη, λόγω Ισπανίας! Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της εκτινάχθηκε στο απαγορευτικό 7,56%, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται και η επίσημη -μετά τα 65 δισ. μέτρα λιτότητας- προσφυγή της στον Μηχανισμό Στήριξης. Το ευρώ υποχωρεί συνεχώς έναντι του δολαρίου, ενώ μεγάλες απώλειες έχουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από "κοντά" και η Ιταλία του Μάριο Μόντι» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΖΑΜΠΑ Η ΣΦΑΓΗ: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Με ύφεση πάνω από 7% έναντι αρχικής εκτίμησης 3,5% κανένας δημοσιονομικός στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί (...) η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος της» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη σημερινή κυβέρνηση είναι να πείσει ένα δύσπιστο και εξαιρετικά ταλαιπωρημένο λαό να κάνει υπομονή και να πιστέψει ότι θα βγει από την κρίση. Αν αυτό δεν συμβεί, το μοιρολόι θα πάρει το πάνω χέρι και θα μας συνοδεύσει, όπως αρμόζει σε κάποιες παραδόσεις μας, στην καταστροφή» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ: «Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητά η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά (...) με επιστολή της του επισημαίνει την ανάγκη να επιδείξει πολιτική τόλμη (...) προτείνει να μη δέχεται η Επιθεώρηση Εργασίας τις διμερείς συμβάσεις (...) καθώς αυτές αποτελούν καθαρά προϊόν εκβιασμού του συνδικάτου (...) επίσης προτείνει την επιδότηση μέρους ή του συνόλου των εισφορών κύριας και επικουρικής ασφάλισης (...) εξομοίωση του ανώτατου τεκμαρτού ορίου των ασφαλιστέων αποδοχών των νέων στα επίπεδα των παλιών, δηλαδή οι αποδοχές των νέων που είναι 221,74 ευρώ να γίνουν 92,29 ευρώ» (από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ