Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα Σκόπια Νίμιτς και Μουν

Επιθετική φρασεολογία κατά της Ελλάδας υιοθετεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και του μόνιμου Αμερικανού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς. Βασική επιδίωξη της ΠΓΔΜ είναι να πιέσει ώστε να αρθούν ή να παρακαμφθούν οι όποιες ενστάσεις εμποδίζουν την ένταξή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, «ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε ετοιμότητα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στην περίπτωση που ενδεχομένως η Ελλάδα δύναται για συνομιλίες και για λήψη απόφασης», αλλά «στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν το πράξει αυτό, ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη να αρθεί η παρεμπόδιση των διαδικασιών (δηλαδή της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ) διά του σεβασμού της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995».

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον Ελληνα διαπραγματευτή για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέσβη Π. Βασιλάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ