Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλειοδοτούν σε μέτρα πτώχευσης της λαϊκής οικογένειας

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων είναι ο πραγματικός στόχος της νέας επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνει ότι το εύρος και η έντασή της είναι δίχως προηγούμενο και τα μέτρα που προωθούνται καταδικάζουν το λαό σε απόλυτη φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση.

Από την πλευρά του πρωθυπουργού περίσσεψαν τη βδομάδα που πέρασε οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών και των εταίρων, όχι μόνο να εφαρμόσει το σύνολο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν συμφωνήσει από κοινού, αλλά και να πάρει ακόμα περισσότερα! Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι «η νέα προσέγγιση της κυβέρνησής μας είναι επιθετική», επεξηγώντας ότι αυτό σημαίνει πως «όπου μπορούμε θα κάνουμε και παραπάνω από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί»!

Αυτή ήταν η ξεκάθαρη δέσμευση που επανέλαβε ενώπιον και του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο. «Του είπα ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η αναγκαία ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε να επανέλθει η χώρα στους στόχους μας», δήλωσε απερίφραστα μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη, φαίνεται καθαρά στο νέο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων ύψους 3+11,5 δισ. ευρώ, που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο σε μισθούς, συντάξεις, παροχές και εργασιακά δικαιώματα, ενώ προχωρά σε νέες άγριες περικοπές στις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Πρόνοια, καθώς και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και σε ένα νέο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία από τις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ