Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τραγική θα γίνει η κατάσταση στα σχολεία

Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να κάνει επισκέψεις στις μονάδες συσκευασίας των σχολικών βιβλίων και να διαβεβαιώνει ότι όλα θα βρίσκονται στα σχολεία το Σεπτέμβρη, όμως όλο και πληθαίνουν τα δείγματα ότι τα σχολεία το Σεπτέμβρη δε θα είναι σε θέση να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους (να πληρώσουν λογαριασμούς, να έχουν τα απαραίτητα υλικά κ.τ.λ).

Μόλις προχτές ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε την επιστολή παραίτησης της διευθύντριας του 15ου Γενικού Λυκείου Αθήνας από τη θέση του Ταμία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 6ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθήνας. Στην επιστολή της εξηγούσε ότι λόγω υποχρηματοδότησης αναγκάζονται να... επιλέγουν ποιες ανάγκες των σχολείων θα καλύψουν, ενώ δεν προχωρούν εργασίες συντήρησης που σε κάποιες περιπτώσεις σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί άλλο ένα περιστατικό έως και... τραγελαφικό: Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, με «εξαιρετικά επείγον» ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τα σχολεία, ζητάει να της αποστείλουν τα σχολεία από μια κούτα με χαρτιά Α4, «λόγω έλλειψης χαρτιού (Α4) στη Διεύθυνση»! Ετσι, όπως πάμε σε λίγο θα ζητήσει και το ίδιο το υπουργείο από τα σχολεία να του δανείσουν τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ