Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελισμένη ποίηση στη Ζάκυνθο

Ο Δήμος Ζακύνθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου «Ο Ερωτόκριτος» Ζακύνθου οργανώνουν βραδιά μελοποιημένης ποίησης, με Ζακύνθιους καλλιτέχνες, στο λόφο Στράνη (8/8, 9.30μμ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποιήματα, μεταξύ άλλων των Βάρναλη, Ρίτσου, Βρεττάκου, Ρώτα και σύγχρονων Ζακυνθίων, μελοποιημένα από τους συνθέτες: Αλέκο Ξένο, Διονύση Μπουκουβάλα, Σπύρο Δεληγιαννόπουλο, Ιάκωβο Κονιτόπουλο, Διονύσιο Βισβάρδη.

Τα μελοποιημένα ποιήματα θα ερμηνεύσει η Ανδριάνα Λυκούρεση (Ζακύνθια), πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, με αριστεία και βραβεία στο ελαφρό τραγούδι, στη μονωδία και μελοδραματική. Εχει δώσει ρεσιτάλ με τραγούδια από την κλασική έως τη σύγχρονη εποχή. Το 2010 έλαβε το 2ο βραβείο και αργυρό μετάλλιο στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων. Εχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Διονύσης Μπουκουβάλας, αριστούχος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες του για τη μουσική της γενέτειράς του. Σημαντικότερη είναι ο «Κατάλογος έργων Αλέκου Ξένου» (περιοδικό «Μουσικολογία», 2003). Αριστούχος και βραβευμένος ως πιανίστας, έχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας (επίσης με άριστα) και μεταπτυχιακό από παρισινό πανεπιστήμιο. Ως σολίστας έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εχει δώσει συναυλίες με αυτοσχεδιασμούς, ως σολίστ και με διάφορα σύνολα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Τζαζ Ζακύνθου. Πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο του CD (αυτοσχεδιασμοί για σόλο πιάνο), με τίτλο «Αγγλικοί κήποι». Εγραψε μουσική για οκτώ θεατρικά έργα και μία ταινία μικρού μήκους. Το έργο του «Cheminsfermes» (για έξι έγχορδα) βραβεύθηκε από τα «Εργαστήρια νέων Ελλήνων συνθετών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2004). Το πιανιστικό του έργο «Εις εαυτόν» συμπεριλήφθηκε στο DVD «Post Cage» (κυκλοφόρησε από την «Ogre Ogress»).Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει παγκόσμιες πρώτες έργων του σε ΗΠΑ, Αγγλία και Λιθουανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ