Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγριο κυνηγητό σε βάρος μεταναστών

Eurokinissi

Ενα άγριο κυνηγητό μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή. Ομάδες της «ΔΙΑΣ», της «Δ», ΜΑΤ και δεκάδες κλούβες και περιπολικά βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων, σταματώντας όσους περπατούσαν, όσους κάθονταν, όσους βρίσκονταν σε λεωφορεία και τρόλεϊ, προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να τους στοιβάξουν σε πούλμαν και να τους μεταφέρουν αρχικά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Αλλοι πάλι, είδαν αστυνομικούς να μπαίνουν στα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους και να τους προσάγουν.

Η συγκυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με την επιχείρηση αγριότητας έκανε λόγο για «επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας», για «κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης» και άλλα παρόμοια. Δήλωσε ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και μάλιστα με την ονομασία «Ξένιος Ζευς»...

Στην Αθήνα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ξεκίνησε μία επιχείρηση με 2.000 αστυνομικούς να ερευνούν παντού. Την ίδια στιγμή, αναπτύχθηκαν στον Εβρο περίπου 2.500 συνοριοφύλακες με 30 σκυλιά και πλωτά μέσα του στρατού θέλοντας, όπως έλεγαν οι επιτελείς του σχεδίου, να δείξουν πως τα «σύνορα έχουν σφραγιστεί». Στο κέντρο και ειδικότερα στις πλατείες Ομονοίας και Βάθης, στο Μοναστηράκι και στις οδούς Μενάνδρου, Αθηνάς και Σοφοκλέους, αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 4.900 μετανάστες, από τους οποίους συνελήφθησαν 1.130. Παράλληλα, έγιναν 52 έλεγχοι σε σπίτια.

Την Κυριακή, η επιχείρηση επεκτάθηκε στην πλατεία Λαυρίου και στο Πεδίον του Αρεως, από όπου προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί και από αυτούς συνελήφθησαν 395. Χτες, σειρά είχαν τα στενά της Ακρόπολης, η πλατεία Θεάτρου. Επίσης, στους δρόμους βγήκαν και άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, που έκαναν εφόδους σε καταστήματα μεταναστών επί των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους.

Μόνιμο μέτρο οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνιμο μέτρο και όχι «σκούπα» χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Μανούρας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις δηλώσεις του επισήμανε πως στόχος είναι «η απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Εβρο και η σφράγιση των συνόρων και η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους». Χαρακτήρισε «ζήτημα εθνικής ανάγκης και επιβίωσης» την «απομάκρυνση και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους», ενώ επιβεβαίωσε πως οι μετανάστες θα είναι κυνηγημένοι στην Αθήνα καθώς «οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου, θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης, όπου και θα παραμένει προσωρινά μέχρι και την επιστροφή του στη χώρα προέλευσης».

Επίσης, τόνισε πως το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που χορηγείται στους μετανάστες χωρίς άδεια εισόδου, θα μειωθεί στο ελάχιστο και πως οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν σύντομα και στην επαρχία.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, χρησιμοποίησε πολεμικές φράσεις, όπως «επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας», «η νομιμότητα στις περιοχές αυτές έρχεται για να παραμείνει και σταδιακά να επεκταθεί», «χαώδης και απαράδεκτη κατάσταση» του κέντρου της Αθήνας. Από τη μία χαρακτήριζε θύματα τους μετανάστες και από την άλλη «όργανα αδίστακτων συμμοριών, οι οποίες χρησιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες σαν εκτελεστικά όργανα σε κάθε είδους έκνομη ενέργεια».

Χτες, με δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως «το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί (σ.σ. στους μετανάστες) αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς αυτό. Καταρχήν μεν, να φιλοξενηθούν, να φάνε ένα πιάτο φαγητό, να υπάρχουν συνθήκες υγιεινής στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και δεύτερον, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους». Προκλητικότητα που ξεπερνά κάθε όριο αφού είναι γνωστό ότι οι μετανάστες στοιβάζονται στα κέντρα κράτησης κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ όσον αφορά στην επιστροφή στην πατρίδα τους, αυτό σημαίνει απέλαση με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους.

Για πογκρόμ κατά μεταναστών κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/EKM, ενώ ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος, είπε ότι «μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Αθήνα χωρίς έγγραφα και χωρίς πιστοποιητικά υγείας για να τους εγκαταστήσουν στις Αστυνομικές Σχολές της Ξάνθης και της Κομοτηνής». Η «Χρυσή Αυγή» σε ένα ακόμα ρατσιστικό παραλήρημα ανάμεσα σε άλλα εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε σε καμία απέλαση μετανάστη, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου, Η. Κασιδιάρης, σχολίαζε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Σουρωτήρι τα σύνορά μας στον Εβρο. 600 Σύροι εισβάλλουν στη χώρα καθημερινά. Ναρκοπέδια εδώ και τώρα!». Επαναφέρει έτσι την πρόταση που στέλνει στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δήλωσε για το θέμα «...πρέπει η εφαρμογή του νόμου, η επιβολή της νομιμότητας, η εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το κέντρο της Αθήνας και για τη νομιμότητα και την ασφάλεια στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις να γίνει έτσι ώστε να μην μεταφέρεται το πρόβλημα σε άλλες περιοχές ή σε άλλες πόλεις. »


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ