Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑ ΟΡΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ; «Οι θερμοκρασίες στο καμίνι της πολιτικής έχουν ξεπεράσει κάθε προδιαγραφή και λιώνουν με ταχύτατους ρυθμούς ανθρωπάκια, παλιές καραβάνες και κάθε άλλον που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την εποχή του Μνημονίου (...) Το φθινόπωρο δεν προμηνύεται διόλου ευκολότερο από τον περασμένο χειμώνα, κάθε άλλο. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, η ελληνική κοινωνία στα όρια των αντοχών της και η πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση θα γνωρίσει νέα επίπεδα σκληρότητας. Αλίμονο αν οι πολιτικοί μας μπουν σε αυτήν τη νέα περίοδο με την ίδια κούραση και χωρίς κουράγια (...) Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μια εμφύλια σύρραξη που θα πυροδοτηθεί από τον συνδυασμό κοινωνικής έντασης και απόγνωσης και πολιτικής μαξιμαλιστικής ανευθυνότητος. Θα χρειασθεί μεγάλη ψυχραιμία λοιπόν για να μην κατρακυλήσει η χώρα ακόμη περισσότερο στον γκρεμό της πολιτικής ανωμαλίας και του χάους» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ... «Το πακέτο μέτρων που προσπαθούμε να φτιάξουμε χαρακτηρίζεται κυρίως από εξορθολογισμό των δαπανών και από κοινωνική δικαιοσύνη» (ο Γ. Στουρνάρας στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΝΕΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: «Τόσο η κυβέρνηση όσο και η τρόικα συμφωνούν ότι η ύφεση - φέτος αλλά και την επόμενη χρονιά - θα είναι μεγαλύτερη (...) και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη αφού τα νέα μέτρα - όπως και τα προηγούμενα - θα πλήξουν και πάλι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους» (το σχόλιο, επίσης, στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: «Στη Συρία διεξάγεται ένας πόλεμος μέσω τρίτων (proxy war) όπου η Δύση, η Ρωσία, το Ιράν, τα σουνιτικά κράτη του Κόλπου και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε μια βρόμικη σύγκρουση με άδηλο τέλος. Αν επιπλέον το Ισραήλ αποφασίσει να χτυπήσει το Ιράν (...) η ευρύτερη περιοχή θα εισέλθει σε ακόμα πιο ανεξέλεγκτη φάση. Βλέποντας τι γίνεται στη Συρία ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα σημάνει ένα στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ