Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας τώρα

Γρηγοριάδης Κώστας

Η κουβέντα για το εάν θα πληρωθούν σε 7 ή σε 10 οι δόσεις στην εφορία, είναι απλά μία πλευρά που συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα που βιώνουν εκατομμύρια εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και μικροί επαγγελματίες, που στην κυριολεξία εξοντώνονται οικονομικά. Δόσεις για την εφορία, δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, δόσεις για το χαράτσι για τα ακίνητα της ΔΕΗ, δόσεις για την εισφορά αλληλεγγύης που εισπράττεται και μέσω του μισθού. Αυτό που συγκεντρώνεται σαν συνολική δόση, που πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα η λαϊκή οικογένεια, είναι δυσβάσταχτο. Και υπάρχει και η απειλή της κατάσχεσης των όποιων περιουσιακών στοιχείων έχουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι.

Τα μέτρα προστασίας και στήριξης αυτών των οικογενειών είναι το ζητούμενο, όπως το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει και προτείνει ακόμα και με πρόταση νόμου. Ενα από τα ζητήματα που το ΚΚΕ είχε θέσει στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό πριν από δύο εβδομάδες ήταν και το εξής: «Αμεση κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που επέβαλαν το απαράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ και φόρτωσαν τις λαϊκές οικογένειες με ένα σωρό φορομπηχτικά μέτρα όπως η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η αύξηση του ΦΠΑ, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και άλλα, διαμορφώνοντας οδυνηρή κατάσταση για εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες. Επαναφέρουμε την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Τέτοια μέτρα χρειάζονται οι λαϊκές οικογένειες που αφορούν απλά και μόνο την απαραίτητη ανακούφισή τους, την προστασία και τη στήριξή τους. Μέτρα που πρέπει να συνοδεύονται και από άλλα για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους. Και, ταυτόχρονα, να φορολογηθεί δραστικά τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που έχει συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασήκωτα χαράτσια με τα εκκαθαριστικά (2012-07-20 00:00:00.0)
Φορο-εξαχρείωση (2012-07-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-05 00:00:00.0)
Σφοδρή κλιμάκωση στην υπηρεσία των μονοπωλίων (2011-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ