Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από τις ιδιωτικοποιήσεις

ΚΚΕ: Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση, θα μεγαλώσουν την ανεργία και θα επιδεινώσουν τη ζωή του λαού

Σε πλήρη σύμπνοια χτες οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν να προωθήσουν πολυνομοσχέδιο που θα επιταχύνει το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, με στόχο να διασφαλίσει νέα πεδία εγγυημένης και μεγάλης κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, εντάσσοντας το σχέδιο των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων στη βάρβαρη πολιτική της που τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα για να βγει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο από την κρίση.

Οι κυβερνώντες επιχείρησαν να εμφανίσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σαν αφετηρία «ανάπτυξης» και δημιουργίας «θέσεων εργασίας». Επιχειρώντας να κρύψουν ότι θα φέρει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, που θα αγοράζει υπηρεσίες σε ακριβότερες τιμές, θα μεγαλώσει την ανεργία, ενώ οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι με ακόμα χειρότερους μισθούς πείνας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ