Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Σφοδρή κλιμάκωση στην υπηρεσία των μονοπωλίων

Αποχαρακτηρίζουν τους «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες, καρατομούν το «αφορολόγητο» για το χαράτσι «αλληλεγγύης», διαλύουν και τους μικροεπαγγελματίες, ανατιμήσεις ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Κατάργηση του «ειδικού φορολογικού καθεστώτος» για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καρατόμηση της «απαλλαγής» στο χαράτσι για την «εισφορά αλληλεγγύης», πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς ΕΒΕ και επαγγελματίες μαζί με νέας κοπής χαράτσια, κατάργηση και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου κ.ά. περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα που «εξετάζει» το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνονται στις διατάξεις του αποκαλούμενου από την κυβερνητική προπαγάνδα «εθνικού φορολογικού συστήματος», που, όπως αποκαλύπτεται, αποτελεί το όχημα για την «εξειδίκευση» των αταξινόμητων μέτρων που έχουν περιλάβει στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» και που πρόκειται να κλιμακώσουν από το 2012 και για τη συνέχεια.

Τα λησταρχεία του ανθρώπινου μόχθου βάζουν μπροστά και τα παρακάτω:

  • Αποχαρακτηρίζουν όλους τους αγρότες «ειδικού καθεστώτος», τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία και να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία! Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν την κατάργηση φορολόγησης, με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν για τα γεωργικά εισοδήματα. Στο εξής, θα υπολογίζουν τους φόρους όπως και στους ελευθεροεπαγγελματίες. Δρομολογούν και για τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» το λεγόμενο «τέλος επιτηδεύματος», δηλαδή το χαράτσι με τα 400 ευρώ το χρόνο, που θα το παίρνουν «βρέξει - χιονίσει», ακόμη και για μηδενικούς τζίρους και εισοδήματα! Στα σκαριά έχουν και τη φορολόγηση του προσωπικού εισοδήματος των φτωχών αγροτών από το πρώτο ευρώ, καταργούν δηλαδή και το αφορολόγητο, όπως ετοιμάζονται να κάνουν και για όλους τους επαγγελματίες!
  • Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης» το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ !
  • Καταργούνται, πιθανότατα από το 2012, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Ετσι, ο ΦΠΑ εκτινάσσεται από 16% στο 23% και από 9% στο 13%, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας. Με το νέο λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους. Ετσι, για τα μικρά νησιά καταργούν την προσαύξηση 50% που μέχρι σήμερα ισχύει στο αφορολόγητο όριο μισθωτών - συνταξιούχων, τους «μειωμένους» συντελεστές για γονικές παροχές ακινήτων κ.ά.
  • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια», δρομολογούν δηλαδή όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Προχωρούν σε παραπέρα μειώσεις και στα αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ