Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Τα φιλέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Η φτωχομεσαία αγροτιά θα τρέχει για αιτήσεις και οι «μπίζνεσμαν» θα κάνουν επενδύσεις...

Το «πανηγύρι» ενοικίασης φτηνής αγροτικής γης «εγκαινίασε» χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους καθαρά δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων. Οι μικροί και φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι και όσοι πιστεύουν ότι θα βρουν καταφύγιο επιβίωσης αν καλλιεργήσουν στην αγροτική γη που θα διανεμηθεί, θα βρεθούν οικτρά γελασμένοι. Αυτοί που θα βρεθούν κερδισμένοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές, ντόπιοι και ξένοι, στους οποίους θα παραχωρηθεί μαζικά δημόσια αγροτική γη προκειμένου να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Ο Κ. Σκανδαλίδης σε συνέντευξη Τύπου χτες ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία ενοικίασης φτηνής αγροτικής γης με 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο. Η αρχή γίνεται στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας - Θράκης όπου θα δημοσιευτούν 833 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 10.030 στρεμμάτων. Από αυτά τα αγροτεμάχια τα 462 θα είναι για αγροτική χρήση και τα υπόλοιπα 371 για κτηνοτροφική χρήση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να μάθουν λεπτομέρειες και να κάνουν αιτήσεις. Ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε χτες πως υπάρχουν 1.216.499 στρέμματα διαθέσιμα αγροτεμάχια για τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά δεν είπε πόσα ακριβώς είναι τα στρέμματα που θα παραχωρηθούν συνολικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές. Επ' αυτού ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα άλλα 580 αγροτεμάχια πάνω από 500 στρέμματα τα οποία θα διατεθούν για τη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αγροτουριστικές μονάδες κ.ά.

Η κυβέρνηση διαλαλεί ότι θα διανεμηθεί δημόσια αγροτική γη σε αγρότες νέους και παλιούς, σε ακτήμονες και σε ανέργους, αλλά αυτό που θα γίνει στην πράξη είναι ότι θα παραχωρηθεί μαζικά δημόσια αγροτική γη και κτίρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές. Θα δοθούν για τα μάτια, κατόπιν μοριοδότησης, μερικά χωράφια και βοσκοτόπια, που ήδη χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά τα μεγάλα φιλέτα θα πάνε για μπίζνες και φαστ τρακ. Τα μεγαλοσυμφέροντα ντόπια και ξένα τρίβουν ήδη τα χέρια τους. Οι γερμανικές εταιρείες, όπως φαίνεται, τρίβουν ήδη τα χέρια τους για τις τεράστιες εκτάσεις που θα αποκτήσουν προκειμένου να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά...

Η ολέθρια πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων δε διορθώνεται με εξαγγελίες ενοικίασης δημόσιας αγροτικής γης και βοσκοτόπων. Δε λύνεται έτσι κανένα πρόβλημα. Δε δίνεται έτσι καμία προοπτική αγροτικής ανάπτυξης. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι στενάζουν και πετιούνται εκτός παραγωγής εξαιτίας της ολέθριας πολιτικής της ΕΕ, του μνημονίου και των κυβερνώντων. Η απάντηση στα όποια κερδοσκοπικά παιχνίδια της πλουτοκρατίας, στην πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος και για την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της γης, στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, υπό καθεστώς λαϊκής εξουσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποδεκατίζονται κοπάδια από ευλογιά και καταρροϊκό πυρετό (2014-10-15 00:00:00.0)
Χαράτσια σε κάθε σπιθαμή γης (2013-05-16 00:00:00.0)
Αγρια φορολόγηση της αγροτικής γης (2012-12-29 00:00:00.0)
Τρεις λαλούν και έντεκα χορεύουν... (2011-12-28 00:00:00.0)
Μπάτε... «συμφέροντα» κι αλέστε (2003-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ